Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Гострі продукти - ідеальний вибір в спеку, вважають експерти





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Гострі продукти - ідеальний вибір в спеку, вважають експерти 08.07.2019

Гострі продукти - ідеальний вибір в спеку, вважають експерти

У спекотну погоду фахівці рекомендують їсти гостру їжу для охолодження організму, прискорення обміну речовин приблизно на 20%, спалювання калорій за рахунок тепла, що виробляється і зміцнення імунної системи, передає The Daily Mail. За гостротою продуктів на зразок перцю чилі варто з'єднання капсаїцин.

Воно приєднується до рецепторів TRPV1 в ротовій порожнині, які відсилають в мозок попереджувальні сигнали про небезпечне підвищення температури. Тобто ці рецептори не призначені для виявлення капсаїцину. Вони покликані убезпечити людину від опіків. Автоматично при контакті з гострим з'єднанням тіло починає себе охолоджувати - потіти, приганяти кров до обличчя, посилювати сльозовиділення. На смакові рецептори капсаїцин не впливає.

Незважаючи на неприємні відчуття, деякі люди навіть відчувають ейфорію після гострої їжі, так як капсаїцин змушує виділятися ендорфіни (знімають біль і дають відчуття щастя) і дофамін (важливий для роботи системи нагороди). Правда, з часом людина стає менш чутливим до гострого.

До речі, капсаїцин здатний зменшити апетит. Як показали дослідження, додаючи до закуски гострий соус, добровольці з'їдали за обідом приблизно на 200 калорій менше звичайного. А ще в гострому перці - основному джерелі капсаїцину - є вітаміни А і С, які допомагають зміцнити імунітет. До того ж, гострі продукти виробляють антимікробний і протизапальний ефект подібно ібупрофену.
Джерело: meddaily.ru

Возврат к списку


Новини
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
HINARI
PubMed