Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Гострі продукти - ідеальний вибір в спеку, вважають експерти





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Гострі продукти - ідеальний вибір в спеку, вважають експерти 08.07.2019

Гострі продукти - ідеальний вибір в спеку, вважають експерти

У спекотну погоду фахівці рекомендують їсти гостру їжу для охолодження організму, прискорення обміну речовин приблизно на 20%, спалювання калорій за рахунок тепла, що виробляється і зміцнення імунної системи, передає The Daily Mail. За гостротою продуктів на зразок перцю чилі варто з'єднання капсаїцин.

Воно приєднується до рецепторів TRPV1 в ротовій порожнині, які відсилають в мозок попереджувальні сигнали про небезпечне підвищення температури. Тобто ці рецептори не призначені для виявлення капсаїцину. Вони покликані убезпечити людину від опіків. Автоматично при контакті з гострим з'єднанням тіло починає себе охолоджувати - потіти, приганяти кров до обличчя, посилювати сльозовиділення. На смакові рецептори капсаїцин не впливає.

Незважаючи на неприємні відчуття, деякі люди навіть відчувають ейфорію після гострої їжі, так як капсаїцин змушує виділятися ендорфіни (знімають біль і дають відчуття щастя) і дофамін (важливий для роботи системи нагороди). Правда, з часом людина стає менш чутливим до гострого.

До речі, капсаїцин здатний зменшити апетит. Як показали дослідження, додаючи до закуски гострий соус, добровольці з'їдали за обідом приблизно на 200 калорій менше звичайного. А ще в гострому перці - основному джерелі капсаїцину - є вітаміни А і С, які допомагають зміцнити імунітет. До того ж, гострі продукти виробляють антимікробний і протизапальний ефект подібно ібупрофену.
Джерело: meddaily.ru

Возврат к списку


Новини
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
HINARI
PubMed