Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Велика кількість солодкого в раціоні небезпечна, попереджають онкологи





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Велика кількість солодкого в раціоні небезпечна, попереджають онкологи 06.07.2019

Велика кількість солодкого в раціоні небезпечна, попереджають онкологи

Співробітники американського Онкологічного центру імені М.Д.Андерсона встановили: любов до цукру і розвиток раку пов'язані, пише "Газета.RU". Був проведений експеримент на гризунах. Тварин розбили на дві групи. Перша група отримувала з їжею цукор в обсязі, порівнянному з рівнем в раціоні жителів західних країн. Друга група не отримувала цукру зовсім.

В ході експерименту вчені помітили у першої групи швидке зростання пухлини. Також кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози і столовий цукор призвели до зростання метастазів в легенях мишей. На думку вчених, вся справа в підвищеній експресії 12-гідроксієйкозатетраєнової кислоти, пов'язаної з запальними процесами в тканинах, і 12-ліпоксигенази, надлишок якої руйнує кістки.

Експерти підкреслюють: небезпечний не тільки сам цукор, а й кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози. Останній може ховатися в цукерках, морозиві, варенні, желе, соках, йогуртах, випічці. Тому рекомендується в цілому відмовитися від солодкого, повністю замінивши його фруктами або медом.
Джерело: meddaily.ru

Возврат к списку


Новини
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
11.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між рівнем артеріального тиску і температурою в домі
10.03.2021  Українці розробили пристрій, який може попередити про інсульт
HINARI
PubMed