Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Алергологи пролили світло на незвичайну реакцію на м'ясо





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Алергологи пролили світло на незвичайну реакцію на м'ясо 16.08.2019

Алергологи пролили світло на незвичайну реакцію на м'ясо

Ризик розвитку алергії на червоне м'ясо після укусу кліщем виявився вищим, ніж передбачалося. Як зазначає News-medical.net з посиланням на Університет Кароліни, раніше вважалося, що алергія розвивається, якщо кліщ недавно харчувався нелюдською кров'ю. Кліщ "чіпляє" у тварини цукристу молекулу альфа-gal. Вона провокує у людини підвищену чутливість до цукру і розвиток рідкісної алергії, так як альфа-gal є в червоному м'ясі.

Але на практиці кліщу зовсім не обов'язково кусати тварину, щоб людина постраждала. В рамках останнього дослідження вчені взяли людську кров і додали туди плазму донорів з і без алергії на альфа-gal. Далі туди додали ще слину кількох видів кліщів, деякі з яких харчувалися кров'ю з альфа-gal.

Виявилося, найсильнішу реакцію викликала слина кліща Amblyomma americanum (в 40 разів сильніше, ніж зазвичай). Втім, реакція спостерігалася і в зразку зі слиною Чорноногого кліща. В цілому реакція спостерігалася в обох випадках, незалежно, чи харчувався недавно кліщ кров'ю з альфа-gal.
Джерело: meddaily.ru

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed