Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Експерти випустили рекомендації щодо того, як пережити спеку





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Експерти випустили рекомендації щодо того, як пережити спеку 15.06.2019

Експерти випустили рекомендації щодо того, як пережити спеку

Експерти, зокрема, рекомендували в спеку знизити калорійність раціону, взагалі відмовившись від прийому їжі в години максимальної спеки. У звіті відомства говориться: "Підвищена температура, як на відкритій місцевості, так і в приміщеннях може негативно відбиватися на стані здоров'я людей, в першу чергу, людей похилого віку та дітей. Це може призводити до загострення хронічних захворювань, а в ряді випадків - до перегріву організму і різкого погіршення здоров'я. Рекомендується обмежити перебування на вулиці, знизити фізичні навантаження до мінімуму, при знаходженні в приміщенні відкрити кватирки, вікна, включити вентилятори або кондиціонери. При виході на вулицю рекомендується надягати легкий одяг з натуральних тканин світлого забарвлення, на вулиці обов'язково користуватися головним убором, сонцезахисними окулярами, парасольками".

По можливості медики радять приймати прохолодний душ. Щоб уникнути перегріву, краще перенести поїздки на особистому і громадському транспорті в ранковий або вечірній час. При відвідуванні магазинів, кінотеатрів та інших об'єктів масового скупчення громадян, необхідно віддавати перевагу тим з них, де забезпечується кондиціонування повітря.

Потрібно пам'ятати, що в спеку тілу потрібно менше калорій. "У жаркий період часу необхідно відмовитися від жирної їжі, а споживання м'яса - звести до мінімуму, замінивши його рибою або морепродуктами. Необхідно передбачити зниження кількості копчених, смажених, і швидкопсувних продуктів харчування. Прийоми їжі бажано виключити в найспекотніший час доби, перенісши їх на ранок і вечір. Необхідно особливо строго дотримуватися гігієнічних і технологічних вимог приготування страв і зберігання їжі", - продовжують експерти. Окрема проблема - зневоднення. Для його запобігання слід пити воду. А людям з хворими нирками і серцево-судинними недугами не варто збільшувати кількість споживання води.
Джерело: "Москва"

Возврат к списку


Новини
13.01.2021  Вчені розповіли, що між кашлем та високим артеріальним тиском є зв'язок
12.01.2021  Вчені виявили, що рівень заліза у крові може впливати на тривалість життя людини
11.01.2021  Які продукти найкраще зміцнюють імунітет
06.01.2021  Вчені з'ясували, як у хворих на COVID-19 починається смертельна пневмонія
05.01.2021  Цікавий факт: музика зменшує біль після операцій
04.01.2021  Піна з рофлуміластом допомогла знизити симптоми псоріазу
30.12.2020  Запах риби чи сірки: після Covid-19 можливі нюхові галюцинації
29.12.2020  Вчені розповіли, що часте позіхання може бути досить інформативним стосовно здоров'я людини
28.12.2020  Британські вчені виявили «універсальний метод» лікування раку
25.12.2020  Інноваційний метод лікування глухоти розробили ізраїльські вчені
24.12.2020  Небезпечний для життя пульс назвали дослідники
23.12.2020  Вчені довели генетичний зв'язок між кольором волосся і імунною системою організму
22.12.2020  У більшості перехворілих на COVID-19 через пів року є антитіла: дослідження
21.12.2020  Українцям радять не їхати до низки регіонів Великої Британії через мутацію коронавірусу
18.12.2020  Лікар розповів, чому втрата нюху при COVID-19 хороший знак
17.12.2020  Діти легше переносять Covid. Учені з'ясували чому
16.12.2020  Золотистий стафілокок може бути ліками
15.12.2020  Названа нова причина захворювань кишечника: справа зовсім не в їжі
14.12.2020  Постковідний синдром – життя до та після
11.12.2020  Атрофія мозку. Несподівані наслідки COVID-19
HINARI
PubMed