Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Зелень - обов'язковий компонент здорового раціону, заявляють дієтологи





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Зелень - обов'язковий компонент здорового раціону, заявляють дієтологи 02.07.2019

Зелень - обов'язковий компонент здорового раціону, заявляють дієтологи

Федеральний дослідний центр харчування, біотехнології та безпеки їжі заявляє: листова зелень корисна за рахунок вмісту вітамінів, мінеральних солей, ефірних масел і пігментів. Зелень гальмує старіння і допомагає підтримувати красу шкіри. А солі калію, що входять до складу зелені, корисні для серця, скелетної мускулатури і шлунково-кишкового тракту. Вони нормалізують роботу жовчного міхура, сприяють виведенню рідини за рахунок сечогінного ефекту.

Дієтологи заявляють: всього один пучок зелені вміщує в себе майже повну денну норму вітамінів і мікроелементів. Також зелень виробляє антиоксидантний ефект. З цієї точки зору, найкраще діють базилік, кріп, петрушка, кінза. Причому, варто звернути увагу на фіолетовий базилік і фіолетовий листовий салат. За незвичайним кольором стоїть високий вміст антиоксидантів - антоціанів.

Тим часом, в петрушці міститься вітаміну С майже в 4 рази більше, ніж у лимоні (150 міліграмів проти 40 міліграмів). У базиліці, крім вітаміну С, є вітаміни К і Е, каротин, а кріп багатий ефірними маслами. Фахівці рекомендують споживати тільки свіжу зелень, адже сушена і та, що пройшла термічну обробку в страві, втрачає корисні властивості.

Бажано, щоб зелень була завжди на столі, а який вигляд - це справа смаку. За великим рахунком хімічний склад у листової зелені досить подібний. Є лише деякі відмінності в букеті ефірних масел, спектрі пігментів, які надають різні відтінки кольору листя.

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed