Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

У Держпродспоживслужбі назвали основні причини спалахів кишкових інфекцій





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

У Держпродспоживслужбі назвали основні причини спалахів кишкових інфекцій 04.07.2019

У Держпродспоживслужбі назвали основні причини спалахів кишкових інфекцій

Серед основних причин виникнення і розповсюдження спалахів кишкових інфекцій в Україні є відсутність супровідних документів на частину продукції та допуск до роботи працівників без медичних оглядів. Про це повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у відповідь на інформаційний запит УНН.

Так, станом на 13 червня 2019 року до Держпродспоживчслужби надійшло 69 повідомлень про спалахи гострих кишкових інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждали 645 осіб, з них 440 дітей (68,2%).


З метою встановлення причин та умов виникнення спалахів та харчових отруєнь спеціалістами територіальних органів Держпродспоживчслужби проведено відповідні санітарно-епідеміологічні розслідування цих випадків.


Зазначається, що основними причинами, які сприяли виникненню і розповсюдженню спалахів, були грубі порушення санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, а саме:


• недостатній набір та площа приміщень харчоблоків;


• порушення поточності виробничих процесів приготування їжі;


• не дотримання товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів, технології приготування страв, термінів та температурного режиму при зберіганні сировини та готової продукції;


• відсутність санітарно-гігієнічних умов (виробничих цехів для первинної обробки продовольчої сировини) для виготовлення готових страв із продовольчої сировини;


• не забезпечення вхідного контролю продовольчої сировини та харчових продуктів, дезінфекційного режиму;


• недостатність або несправність технологічного обладнання, яке використовується для сирої та готової продукції;


• відсутність маркування розроблювального та прибирального інвентарю, кухонного посуду;


• допуск до роботи працівників без медичних оглядів або відсутність особових медичних книжок у окремих працівників;


• порушення правил особистої гігієни особами, які брали участь у приготуванні страв,


• відсутність супровідних документів на частину продукції;


• використання для приготування страв продуктів невідомого походження.

Возврат к списку


Новини
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
HINARI
PubMed