Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Дослідники переглянули своє ставлення до формування раціону





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Дослідники переглянули своє ставлення до формування раціону 19.07.2019

Дослідники переглянули своє ставлення до формування раціону

Шпинат і морква багаті вітаміном А, клітковиною і калієм. Однак вони по-різному впливають на мікрофлору кишечника, зазначає The Daily Mail. Тому фахівці Університету Міннесоти закликають не відносити їх до однієї категорії продуктів. Експерти заявляють: зазвичай люди аналізують користь і вплив продуктів, розбиваючи їх у великі групи на кшталт "м'ясо", "овочі", "фрукти", "молочні продукти". Але це невірно. Основний показник - вплив на мікрофлору.

Вчені запросили 34 добровольців, у яких протягом 17 днів фіксувався раціон і аналізувалася мікрофлора кишечника. Продукти, які робили схожий ефект на мікрофлору, були віднесені до однієї категорії. Наприклад, в одну групу потрапили калі і шпинат. А ось томати і морква, незважаючи на схожий склад, були віднесені до різних груп.

Також було встановлено, що мікрофлора відрізнялася індивідуальністю - споживання одних і тих же продуктів не призводило до повної стабілізації мікрофлори у всіх добровольців - відмінності залишалися. Вчені нагадують: мікрофлора пов'язана з великою кількістю функцій організму і відхилень, включаючи метаболічні розлади, аутоімунні захворювання та інфекції.

Возврат к списку


Новини
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
11.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між рівнем артеріального тиску і температурою в домі
10.03.2021  Українці розробили пристрій, який може попередити про інсульт
HINARI
PubMed