Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Фахівці представили корисне пиво





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Фахівці представили корисне пиво 27.07.2019

Фахівці представили корисне пиво

Уральський федеральний університет (УрФУ), передає ТАСС, створив пиво, яке не викликає похмілля. При цьому напій містить вітаміни і мінерали, що володіють антиоксидантними і антиканцерогенними властивостями.

У звіті університету йдеться: "Вчені запропонували додавати при виробництві пива речовини, що пом'якшують шкідливий вплив алкоголю, зокрема, екстракти коренів кудзу і водоростей хлорелла, щоб людина не мучилася головним болем, а насолоджувалася смаком і отримувала разом з напоєм корисні вітаміни і мінерали. Плановані до впровадження в рецептуру інгредієнти недорогі і їх використання не призведе до подорожчання пива".

"Ми підбираємо режими і умови, зокрема, температурні, змінюючи таким чином властивості дріжджів, а також застосовуємо смакові добавки. Іншими словами, в результаті нашої роботи пиво стає функціональним продуктом", - коментує професор УрФУ Олена Ковальова. Також відомо, що на основі ферментованої пивної дробини (відходи пивоварного виробництва) вчені розробляють печиво і батончики-мюслі.

Відомо, що в дробині є корисні крохмаль, клітковина, вітаміни групи B, C і D, мінеральні речовини, пребіотики бета-глюкан, важливі для підтримки здорової мікрофлори кишечника. Пивна дробина, що пройшла ферментацію, підходить в якості добавки до вівсяного борошна. Вчені підкреслюють: речовини, що містяться в такому борошні, засвоюються повністю, на відміну від таблеток.

Возврат к списку


Новини
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
11.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між рівнем артеріального тиску і температурою в домі
10.03.2021  Українці розробили пристрій, який може попередити про інсульт
HINARI
PubMed