Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Дієтологи: не варто в день з'їдати більше 150 грамів грибів





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Дієтологи: не варто в день з'їдати більше 150 грамів грибів 18.08.2019

Дієтологи: не варто в день з'їдати більше 150 грамів грибів

Якщо дотримуватися цієї норми, організм отримає оптимальну кількість корисних речовин, що містяться в грибах, передає РІА "Новости". Дані речовини позитивно позначаються на серцево-судинній і нервової системах, виробляють протираковий ефект.

Гриби є джерелом білка, вітамінів групи В і С, нікотинової та фолієвої кислоти, кальцію, фосфору, калію і заліза. Всі ці елементи позитивно впливають на роботу серцево-судинної і центральної нервової системи, зміцнюють кісткову тканину, надають антиоксидантний вплив на організм, а також сприятливо впливають на кровотворення.

У грибах мінімальний вміст жиру і немає холестерину. Так як це продукт рослинного походження, тому їх можна вживати людям, що страждають ожирінням. Ще гриби можуть принести користь людям з цукровим діабетом - вуглеводи представлені харчовими волокнами, що сприяє зниженню рівня глюкози в крові. Гриби мають і протипухлинний ефект, який пов'язаний з наявністю селену і вітаміну С, що є антиоксидантами. Протипухлинна активність пов'язана ще і з білками - лектинами, які зараз активно досліджуються в онкології. Вони є пастками для пухлинних клітин.

Але багато що залежить від місця зростання гриба. Ділянки, прилеглі до трас - погане місце для збору грибів. Гриби, подібно до губки, вбирають все, що є в грунті. Якщо там є токсини і важкі метали, у вас будуть проблеми. Гриби не рекомендовані особам з хворобами шлунково-кишкового тракту в момент загострення (гастрити, виразкова хвороба, коліти, панкреатит), з нирковою та печінковою недостатністю. Не варто вживати гриби сирими - дієтологи радять їх обсмажувати без масла нетривалий час.

Возврат к списку


Новини
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
HINARI
PubMed