Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Дієтологи: не варто в день з'їдати більше 150 грамів грибів





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Дієтологи: не варто в день з'їдати більше 150 грамів грибів 18.08.2019

Дієтологи: не варто в день з'їдати більше 150 грамів грибів

Якщо дотримуватися цієї норми, організм отримає оптимальну кількість корисних речовин, що містяться в грибах, передає РІА "Новости". Дані речовини позитивно позначаються на серцево-судинній і нервової системах, виробляють протираковий ефект.

Гриби є джерелом білка, вітамінів групи В і С, нікотинової та фолієвої кислоти, кальцію, фосфору, калію і заліза. Всі ці елементи позитивно впливають на роботу серцево-судинної і центральної нервової системи, зміцнюють кісткову тканину, надають антиоксидантний вплив на організм, а також сприятливо впливають на кровотворення.

У грибах мінімальний вміст жиру і немає холестерину. Так як це продукт рослинного походження, тому їх можна вживати людям, що страждають ожирінням. Ще гриби можуть принести користь людям з цукровим діабетом - вуглеводи представлені харчовими волокнами, що сприяє зниженню рівня глюкози в крові. Гриби мають і протипухлинний ефект, який пов'язаний з наявністю селену і вітаміну С, що є антиоксидантами. Протипухлинна активність пов'язана ще і з білками - лектинами, які зараз активно досліджуються в онкології. Вони є пастками для пухлинних клітин.

Але багато що залежить від місця зростання гриба. Ділянки, прилеглі до трас - погане місце для збору грибів. Гриби, подібно до губки, вбирають все, що є в грунті. Якщо там є токсини і важкі метали, у вас будуть проблеми. Гриби не рекомендовані особам з хворобами шлунково-кишкового тракту в момент загострення (гастрити, виразкова хвороба, коліти, панкреатит), з нирковою та печінковою недостатністю. Не варто вживати гриби сирими - дієтологи радять їх обсмажувати без масла нетривалий час.

Возврат к списку


Новини
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
HINARI
PubMed