Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

До 2050 року людство може відмовитися від звичного м'яса





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

До 2050 року людство може відмовитися від звичного м'яса 23.08.2019

До 2050 року людство може відмовитися від звичного м'яса

Йому на заміну прийдуть комахи, впевнені співробітники Університету Терамо. За їх словами, в цикад, метеликf[ і гусеницях міститься більше антиоксидантів, ніж в апельсинах і оливковій олії, пише "Российская газета".

Також позитивно на стан здоров'я може позначитися включення в раціон мурах, коників і шовкопрядів. У них багато білка, поліненасичених жирних кислот, мінеральних речовин, вітамінів і клітковини. Що стосується антиоксидантів, то в водорозчинних екстрактах коників, шовкопряда і цвіркунів їх виявилося в два рази більше, ніж в апельсиновому соку. А вживання в їжу хробака і зовсім дозволяє зменшити кількість хімічних процесів, які виробляють вільні радикали. Це дає можливість знизити ризик раку.

Вчені підкреслюють: вирощувати комах, як альтернативу м'ясу, простіше і екологічніше. Уже зараз 2 мільярди людей вживають в їжу комах. Жуки стоять на першому місці за популярністю (31% від загального обсягу споживання). Після них йдуть африканські гусениці і бджоли, оси і мурашки - 18% і 14% відповідно.

Возврат к списку


Новини
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
HINARI
PubMed