Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

МОЗ пропонує збільшити гранично-допустиму дозу свинцю в дитячому харчуванні





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

МОЗ пропонує збільшити гранично-допустиму дозу свинцю в дитячому харчуванні 22.08.2019

МОЗ пропонує збільшити гранично-допустиму дозу свинцю в дитячому харчуванні

Міністерство охорони здоров'я України переглянуло ліміти на вміст шкідливих речовин в продуктах харчування. Проект наказу з новими нормами чиновники оприлюднили на офіційному сайті відомства 31 липня, передає УНН з посиланням на сайт міністерства.

Документ регулює гранично допустимий вміст у продуктах харчування таких речовин, як нітрати, ртуть, свинець, кадмій. Йдеться як про імпортні продукти, так і про ті, які виробляються в Україні.

Так, згідно з документом, в групі "нітрати" з 3 до 3,5 тис. мг на кг зросла допустима концентрація NO3 в свіжому шпинаті, і з 3 до 5 тис. мг на кг - в салаті-латук.

Доза допустимого свинцю в дитячому харчуванні також зросла. Наприклад, в сухих молочних сумішах з 0,02 до 0,05 мг на кг.

З 0,4 до 1 мг на кг збільшиться максимально допустимий вміст ртуті в рибі окремих видів.

У МОЗ нагадали, що попередня редакція регламенту була затверджена Міністерством охорони здоров'я в травні 2013 року.

Нагадаємо, за даними експертів, вітчизняні виробники часто приховують використання шкідливих речовин в продуктах харчування. Зокрема, йдеться про пальмову олію, яку, як правило, використовують у молочній і кондитерській промисловості.

Крім того, пальмову олію додають до багатьох продуктів дитячого харчування, в тому числі - і молочні суміші для немовлят.

Про готовність підтримати заборону використання пальмової олії в продуктах харчування ще рік тому заявила Європейська Бізнес Асоціація.

Відреагувавши на таку позицію ЄБА, політик Сергій Тригубенко зазначив, що якщо і допускати "пальму" в продуктах для дорослих, то з "дитячим харчуванням компромісів бути не повинно".


Возврат к списку


Новини
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
11.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між рівнем артеріального тиску і температурою в домі
10.03.2021  Українці розробили пристрій, який може попередити про інсульт
HINARI
PubMed