Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Українцям нагадали про небезпеку грибних отруєнь





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Українцям нагадали про небезпеку грибних отруєнь 25.08.2019

Українцям нагадали про небезпеку грибних отруєнь

Лікарі хочуть вкотре нагадати населенню, що вживати лісові гриби – небезпечно. Про це повідомила директор департаменту охорони здоров’я міста Києва Валентина Гінзбург, передає  УНН із посиланням на пресслужбу КМДА.

"Навіть їстівні "безпечні" гриби не можна давати малюкам. Це вкрай важка їжа для дитячого шлунку, яка може викликати різноманітні розлади. Так само неприйнятною їжею є гриби і для вагітних жінок" – зауважила Гінзбург.

За її словами варто з особливою уважністю спостерігати за своїм станом після вживання грибів, адже симптоми можуть бути різними. Після вживання сироїжок, недоварених осінніх опеньків, сатанинських грибів, несправжніх дощовиків вже за 30-60 хвилин можуть з’явитися нудота, блювота, біль у животі, розлад шлунку, підвищення температури тіла.

Після вживання червоних мухоморів і волокониць впродовж терміну від 30 хв до 2 годин отруйні речовини вражають нервову систему і людина потерпає від галюцинацій, розладу або втрати свідомості, порушення дихання та серцевої діяльності.

У разі виявлення отруєння до приїзду медиків рекомендують промивати шлунок, зробити очисну клізму і вживати велику кількість рідини.


Возврат к списку


Новини
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
11.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між рівнем артеріального тиску і температурою в домі
10.03.2021  Українці розробили пристрій, який може попередити про інсульт
HINARI
PubMed