Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Небезпечний грибок адаптувався до світового зміни клімату, показав аналіз





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Небезпечний грибок адаптувався до світового зміни клімату, показав аналіз 03.09.2019

Небезпечний грибок адаптувався до світового зміни клімату, показав аналіз

Грибок Candida auris, що представляє смертельну небезпеку, може активізуватися на тлі глобального потепління. Про це попереджають співробітники Школи громадської охорони здоров'я Джонса Хопкінса, пише "Российская газета". За прогнозами вчених, подальше підвищення температури на Землі загрожує виникненням нових, раніше невідомих грибкових захворювань.

Левова частка грибків не росте при температурі людського тіла. Плюс, спрацьовує імунний захист організму. Але все може змінитися. У звіті фахівців сказано: "Незвично, що грибок Candida auris з'явився одночасно на трьох різних континентах, і ізоляти з Індії, Південної Африки і Південної Америки не пов'язані між собою.

Щось дозволило цьому організму активно розмножуватися і викликати хворобу. Тоді була перевірена гіпотеза про зміну клімату. Є підстави вважати, що в міру того, як клімат стає тепліше, деякі з цих організмів, включаючи Candida auris, адаптувалися до більш високої температури".

В рамках дослідження експерти порівняли термічну сприйнятливість Candida auris з декількома його родичами. Виявилося, даний грибок дійсно може зростати при більш високих температурах, ніж більшість його родичів.

Возврат к списку


Новини
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
HINARI
PubMed