Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Вчені довели: можна привчити організм до корисних, але несмачних продуктів





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вчені довели: можна привчити організм до корисних, але несмачних продуктів 06.09.2019

Вчені довели: можна привчити організм до корисних, але несмачних продуктів

Університет Буффало досліджував зміни в смакових пристрастях. Як зазначає "Новости Mail.RU", багато хто не люблять овочі через гіркуватий смак. За словами вчених, не варто відмовлятися від овочів - через якийсь час вони сподобаються. Секрет криється в хімічному складі слини.

Наявність в ній особливих білків впливає на смакове сприйняття, а склад цих білків частково пов'язаний з тим, які продукти людина споживає. Тобто дієта залишає слід в білковому складі слини, і ці білки регулюють смакові відчуття. Але вчені обумовлюються: виявлений ​​зв'язок актуальний тільки для гіркого смаку. Це відгомони еволюційних механізмів - для предків сучасних людей гіркота означала небезпеку продукту.

Був проведений експеримент на гризунах. Тваринам поступово додавали в їжу хінін (володіє гірким смаком). І з часом чутливість щурів до гіркого смаку знизилася, що дозволяло їм спокійно пити воду з хініном. Це порочне коло для людей, які постійно споживають солодощі. Їм важко перейти на овочі.

Возврат к списку


Новини
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
HINARI
PubMed