Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Гарвардський університет створив пластир нового покоління





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Гарвардський університет створив пластир нового покоління 09.09.2019

Гарвардський університет створив пластир нового покоління

Як передає "Hi-News.ru", він здатний максимально швидко затягувати рани. Вчені відштовхувалися від знання про виняткові регенеративні здібності дітей, які перебувають в утробі матері. Відомо: при пошкодженні ембріональні тканини починають активно виробляти білкові волокна, які швидко звужуються, тим самим, стискаючи шкіру навколо рани. І основну роль в цьому процесі відіграють білки TGF-Beta-3. Було доведено, що нанесення гелю, що містить білок TGF-Beta-3, на пошкоджені шкірні покриви прискорювало регенерацію.

Новий пластир не містить цей білок - вчені побоюються, що його висока концентрація може спровокувати розвиток хвороби Альцгеймера. Замість нього, до складу пластиру входить кілька гелеобразних речовин, які активуються під впливом тепла тіла і дозволяють утримувати пластир довше звичайного. У ньому також можна знайти частинки срібла, що виробляють антибактеріальний ефект.

Ефективність пластиру перевірили на гризунах і свинях, порівнюючи його зі звичайним пластиром. Нова версія не викликала запалень і прискорювала загоєння. Розробники впевнені: їх пластир впорається і з невеликими порізами, і з серйозними пораненнями, а також з діабетичними виразками. Плюс, є підстави вважати, що новий пластир стане в нагоді кардіологів. Йому під силу захистити серце від наслідків серцевого нападу.

Возврат к списку


Новини
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
HINARI
PubMed