Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Експерт порадив, як вибрати безпечний фастфуд





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Експерт порадив, як вибрати безпечний фастфуд 24.09.2019

Експерт порадив, як вибрати безпечний фастфуд

У кожному місті України є велика кількість магазинів та кіосків з фастфудом, але не для кого не секрет, що більшість із них не відповідають санітарним нормам та вимогам. Через це декілька разів на місяць в Україні реєструють масові отруєння шаурмою. Виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов порадив читачам УНН, як не отруїтися фастфудом.

Додамо, за цей місяць в України було декілька випадків отруєння шаурмою. Так, у Києві студенти 2 вересня отруїлися шаурмою на вулиці Борщагівській, семеро людей потрапили у лікарню. Того ж тижня на Одещині понад 20 людей отруїлися шаурмою, при лабораторному обстеженні у 13 із них була виявлена сальмонелла.

Поради, які допоможуть вибрати фастфуд:

  • Перше, на що треба звертати увагу – це санітарний одяг людини, яка робить шаурму. Згідно зі стандартами, кухар не повинен стояти на касі. Повинні бути дві різні людини: одна - на касі, інша – на кухні.

"Якщо ви бачите, що це одна людина, треба розходитися і, навіть, далі не спілкуватися. Якщо людина намагається не брати гроші руками, все одно, в нього така робота, що доведеться. Це може призвести до харчового отруєння", - наголосив Несміянов.

  • Щоб робити хот-доги чи шаурму, обов’язково має бути проточна вода.

"Проточної води немає – все, питання знято. Тікайте звідти", - зазначив експерт.

  • Важливо звертати увагу на кількість кетчупу, соусу та майонезу, яка знаходяться на вітрині.

"Кетчуп та майонез повинні знаходитися у холодильнику, але найчастіше їх там ніхто не зберігає. На це можна закрити очі через те, що вони використовують протягом дня всі соуси, які стоять на вітрині, а основний масив продукції зберігається у холодильнику. Якщо споживач бачить, що на вітрині не велика порція кетчупу та майонезу, - то це нічого страшного. Якщо ж на вітрині стоїть велика кількість продукції, то можна зробити висновок, що все, що у них є, вони зберігають під сонцем. Воно псується та може викликати харчове отруєння", - додав виконавчий директор Союзу споживачів України.

  • У приміщенні обов’язково повинна бути електрична мухобійка, у крайньому випадку, це може бути стрічка для мух.
  • Треба звертати увагу на мангал для шаурми та кількість м’яса на ньому.

"Якщо тільки початок дня, а на ньому крутиться маленький шматок м’яса, вас не повинно вводити в оману те, що м'ясо прогрівається на вертелі. Під час підігріву м'ясо прогрівається з верхньої сторони, а всередині воно сире, і так майже протягом доби. Там збирається велика кількість бактерій, ці бактерії можуть призвести до харчового отруєння", - додав Несміянов.

  • Будь-яке підприємство повинно мати куточок споживача, там повинна бути вказана інформація про ФОП або ТОВ.

"Це потрібно для того, щоб у разі чого люди могли позиватися на них до суду. Але зрозуміло, що їх не буде. Тому факт отруєння довести неможливо. На жаль, люди, які нас отруюють, вони ні за що не відповідають, вони підпадають під ст. 325 Кримінального кодексу (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням - ред.), штраф 1700 грн", - зазначив Несміянов.


Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed