Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Які продукти провокують алергію





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Які продукти провокують алергію 27.04.2012

Які продукти провокують алергію

Вживання певних фруктів, овочів і спецій може ускладнити життя людей, які страждають від сінної лихоманки (алергічний риніт). Про це заявили співробітники Благодійного британського фонду по боротьбі з алергією (Allergy UK), пише The Telegraph.

Дослідження фахівців показало, що харчова алергія значно підсилює симптоми сінної лихоманки. В результаті люди страждають від неї протягом усього року. У них з'являються типові симптоми харчової алергії: свербіж у роті, поколювання і набряк губ, язика і утруднене дихання. В результаті спостережень, проведених експертами фонду, було встановлено, що у чотирьох з десяти жертв сінної лихоманки виникає також алергічна реакція на горіхи, спеції, овочі і фрукти.

"П'ятнадцять років тому оральний алергічний синдром (ОАС) рідко зустрічався, але зараз він стає все більш поширеним явищем. Стан викликано наявністю білків в деяких фруктах, горіхах, овочах і спеціях, що провокують перехресну реакцію у людей з сінною лихоманкою. Коли вони вживають продукти, містять ті ж білки, що і в пилку, то починається алергічна реакція", - коментує Ліндсі Макманус з Allergy UK.

За даними британського фонду, близько 15 млн людей страждають від сінної лихоманки у всьому світі, з них лише чверть знає про зв'язок деяких продуктів з виникненням алергії. Зазначимо, що до основних харчових алергенів лікарі відносять коров'яче молоко, куряче яйце, арахіс, горіхи, сою, молюски, рибу і пшеницю.
Джерело: pronowosti.ru

Возврат к списку


Новини
19.10.2020  Вчені виявили напій, вживаний на сніданок, який допомагає знижувати артеріальний тиск
16.10.2020  Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани
15.10.2020  У цих продуктах міститься багато вітаміну К
09.10.2020  Ці способи допоможуть нормалізувати рівень вашого кортизолу
08.10.2020  Незвичні відчуття в руках можуть вказувати на підвищений рівень холестерину — медики
07.10.2020  Продукти, які допоможуть підняти рівень гемоглобіну у крові
06.10.2020  Ефірні олії, які заспокоюють, розслаблюють і нормалізують сон
05.10.2020  Як треба вживати сир, щоб кальцій з нього максимально засвоювався організмом
02.10.2020  Вчені виявили спецію, яка знижує тиск та рівень цукру у крові людини
01.10.2020  Чому не можна кип'ятити ту саму воду декілька разів
30.09.2020  Як малорухливий спосіб життя впливає на ваше тіло
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
HINARI
PubMed