Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Чорний шоколад знижує ризик розвитку серцевих захворювань





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Чорний шоколад знижує ризик розвитку серцевих захворювань 27.04.2012

Чорний шоколад знижує ризик розвитку серцевих захворювань

Чорний шоколад може зменшити ризик появи серцевих хвороб за рахунок зниження рівня глюкози і "поганого" холестерину в крові, одночасно підвищуючи рівень "хорошого" холестерину.

Про це повідомляє портал HealthDay з посиланням на дані дослідників університету Сан-Дієго (США).

Чорний шоколад містить флаванол - речовина, яка має антиоксидантні та протизапальні властивості. Раніше дослідження довели зв'язок між споживанням флаванола і ризиком серцево-судинних захворювань.

У дослідженні взяли участь 31 особа, щодня приймаючи 50 грамів чорного шоколаду, що містить 70% какао, або таку ж порцію білого шоколаду з 0% какао. Чорний шоколад використовувався тому, що містить більше флаванола. Перед дослідженням науковці записали показники, зокрема, кров'яного тиску, ліпідного профілю (рівень жиру) і глюкози в крові. Ці ж дані були перевірені через 15 днів прийому шоколаду.

Тести показали, що ті, хто їв гіркий шоколад, мали менший рівень глюкози в крові і "поганого" ліпопротеїну низької щільності, але разом з тим високий рівень "хорошого" холестерину в порівнянні з тими, хто їв білий шоколад.

Незважаючи на ці дані, що підтверджують користь чорного шоколаду в боротьбі з серцевими хворобами, дослідники підкреслюють, що зловживати ним не можна, оскільки він насичений жирами і висококалорійний.

У США, за оцінками, середньостатистичний житель з'їдає більше 10 фунтів (4,5 кілограма) шоколаду в рік.

Раніше дослідники прийшли до висновку, що люди, які регулярно їдять шоколад, зазвичай бувають стрункішими.

ua.korrespondent.net

Возврат к списку


Новини
19.10.2020  Вчені виявили напій, вживаний на сніданок, який допомагає знижувати артеріальний тиск
16.10.2020  Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани
15.10.2020  У цих продуктах міститься багато вітаміну К
09.10.2020  Ці способи допоможуть нормалізувати рівень вашого кортизолу
08.10.2020  Незвичні відчуття в руках можуть вказувати на підвищений рівень холестерину — медики
07.10.2020  Продукти, які допоможуть підняти рівень гемоглобіну у крові
06.10.2020  Ефірні олії, які заспокоюють, розслаблюють і нормалізують сон
05.10.2020  Як треба вживати сир, щоб кальцій з нього максимально засвоювався організмом
02.10.2020  Вчені виявили спецію, яка знижує тиск та рівень цукру у крові людини
01.10.2020  Чому не можна кип'ятити ту саму воду декілька разів
30.09.2020  Як малорухливий спосіб життя впливає на ваше тіло
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
HINARI
PubMed