Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Новини

Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше 03.03.2023 Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
Світло, від екранів смартфонів, може вплинути на функції організму людини.

Вчені з Університету штату Орегон виявили, що синє світло від екранів гаджетів може негативно вплинути на здоров'я людини, у тому числі прискорити старіння.

Фахівці з Університету штату Орегон знайшли докази того, що світло, яке походить від екранів смартфонів та інших цифрових пристроїв, може вплинути на основні клітинні функції організму людини. Як зазначає старший автор цього дослідження, доктор Ядвіга Гібултович, мобільні апарати, ноутбуки, телевізори можуть згубно впливати на безліч клітин організму, у тому числі на клітини мозку, шкіри, жирові клітини.

джерело: GreenPost

Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук 24.02.2023 Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
Вперше вчені використали електричну стимуляцію шийного відділу спинного мозку для негайного відновлення руху руки та кисті у двох пацієнтів із хронічним парезом верхніх кінцівок середнього та тяжкого ступеня.

джерело: MEDspace

Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок 17.02.2023 Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
Регулярне харчування з високим вмістом жирів у раціоні не лише збільшує талію, а й зменшує мозок. Австралійські та китайські біологи визначили, що така дієта протягом тривалого часу сприяє нагромадженню токсичних білків у клітинах мозку носіїв хвороби Альцгеймера. Це набагато прискорює розвиток цієї найпоширенішої форми деменції.

джерело:  Новини Ю

В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози 10.02.2023 В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
Компанія в Індії розробила більш дешевий аналог неінвазивного тесту для виявлення раку молочної залози, у якому використовуються штучний інтелект, передає УНН з посиланням на BBC.

джерело: UNN

Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені 01.02.2023 Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
Споглядати на природу рекомендується навіть на відео.

Спостереження за прекрасними пейзажами підвищує рівень задоволення та сприяє розслабленню, інформує Ukr.Media.

Спостереження за заходом сонця або сходом сонця покращує настрій, а також соціальну поведінку. Дослідники вважають, що це можна зробити частиною психотерапевтичної практики для лікування деяких розладів. "Вау-ефект", який створюють красиві явища природи, може викликати короткочасні, але значні емоційні сплески. Саме вони і роблять позитивний вплив на психічне здоров'я.

Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені 25.01.2023 Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
Вчені розробили аналіз крові для більш ранньої діагностики хвороби Альцгеймера.

"Аналіз крові дешевший, безпечніший і легший у застосуванні, і він може підвищити клінічну впевненість у діагностиці хвороби Альцгеймера та відборі учасників для клінічних випробувань і моніторингу захворювання", — сказав професор Томас Карікарі з Університету Піттсбурга в Пенсильванії (США).

Складовими сучасної діагностики є виявлення аномального накопичення білків амілоїду та тау, а також нейродегенерація — повільне відмирання нейронних клітин у певних областях мозку.

джерело: iPress

Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини 18.01.2023 Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
Американські хірурги здійснили першу у світі експериментальну операцію, під час якої пацієнту пересадили генетично модифіковане серце свині. Лікарі кажуть, що це єдиний шанс Девіда Беннета на виживання - без пересадки на нього чекала б неминуча смерть.

За словами хірургів, операцію, яка тривала сім годин, зробили Беннету три дні тому, і зараз його стан залишається хорошим.

джерело: ВВС news Україна

Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками 11.01.2023 Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
Половина столової ложки оливкової олії в день зменшує ризик смерті від раку і хвороб серця. Це стало ще одним підтвердженням величезної користі середземноморської дієти.

Зокрема, експерти Гарвардської школи громадської охорони здоров'я дійшли висновку, що трохи більше половини столової ложки оливкової олії щодня знижує ризик смерті від хвороб серця і раку

джерело: Уніан

Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу 21.11.2022 Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
Вчені виявили зв’язок між мітохондріальною ДНК та підвищеним ризиком атеросклерозу.

джерело: Medical answers

Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку 18.11.2022 Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
Американські онкологи випробували на людях метод лікування раку мозку за допомогою імплантованої під шкіру помпи, що вводить через катетер протиракові препарати безпосередньо в пухлини у мозку. Згідно з попереднім дослідженням на невеликій кількості пацієнтів, терапія безпечна та має потенціал до лікування важкодоступних пухлин мозку. Результати описані в журналі Lancet Oncology.

джерело: Nauka ua

Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань 16.11.2022 Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
Вчені довели, що шум може бути причиною безсоння, серцево-судинних захворювань, фобій та агресивності.

Шумовий фон не повинен перевищувати 55 дБ вдень та 45 дБ вночі. Це значення рівнозначне звичайній розмові між людьми. Але інтенсивність шуму, що постійно оточує нас, набагато більша. Тільки на будівельному майданчику чи вулиці з інтенсивним рухом рівень шуму нерідко сягає 80-90 дБ.

джерело: New format

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ 14.11.2022 ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
Цукровий діабет – це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну (гормону, який регулює рівень цукру (глюкози) у крові) або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, майже 422 мільйони людей у ​​всьому світі хворіють на цукровий діабет, а 1,5 мільйона смертей щороку безпосередньо пов’язані з цим захворюванням.

Кількість випадків і поширеність цукрового діабету зростають протягом останніх кількох десятиліть.

джерело: Центр громадського здоров'я МОЗ України

Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі 11.11.2022 Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
Як виявилося, нам усім просто потрібно більше білка

Оброблені харчові продукти ніколи не були фаворитами дієтологів, а останні дослідження лише підтверджують той факт, що така їжа — основна причина ожиріння в західному світі

джерело: cikavosti

Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи 09.11.2022 Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
Дослідники з Единбурзького університету кажуть, що бактерії прокази, або лепри, можуть ховати секрет безпечного відновлення та регенерації організму.

Експерименти на тваринах виявили дивовижну здатність бактерій майже вдвічі збільшувати розмір печінки, стимулюючи здоровий ріст.

За своєю природою це егоїстичний акт - він дає бактеріям більше тканин для зараження.

Дослідження того, як вони це роблять, може допомогти знайти нові методи лікування вікових змін, кажуть вчені.

джерело: ВВС news Україна

"Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію 07.11.2022 "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
Дослідження показують, що препарат на основі сполуки галюциногенних грибів може полегшити симптоми важкої депресії на термін до 12 тижнів.

25-міліграмова таблетка псилоцибіну переводить пацієнтів у стан, подібний до сну, що підвищує шанси на успіх психологічної терапії.

джерело: ВВС news Україна

Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA 04.11.2022 Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPAНове японське дослідження високоочищеної ейкозапентаєнової кислоти (ЕПК; ікозапентетил) показало можливу користь у зниженні несприятливих серцево-судинних подій у пацієнтів із хронічною ішемічною хворобою серця, які приймають статини.

джерело: ANANTA MEDICARE

Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини 02.11.2022 Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
Майже 500 працівників служби екстреної медичної допомоги України завершили навчання із тактичної медицини, яке провели польські інструктори.

джерело: МОЗ

Чи можна людям з діабетом пити алкоголь 01.11.2022 Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
Американська кардіологічна асоціація (AHA) оприлюднила результати першого великомасштабного дослідження, спрямованого на виявлення взаємозв'язку між вживанням алкоголю, діабетом та гіпертонією.

джерело: здоров'я 24

Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20% 31.10.2022 Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
Ключем до стабілізації рівня цукру на крові є правильні дієтичні рішення. Відомо, деякі продукти здатні підвищувати показники глюкози в організмі, тоді як інші їх знижують. Наприклад, вчені виявили, що помітний вплив на рівень цукру надає селера.

джерело: Medical answers

Людська печінка може працювати 100 років 28.10.2022 Людська печінка може працювати 100 років
Печінка людини розрахована на величезний термін експлуатації, як показало дослідження. Його проводили вчені з Університету Техасу.

джерело: новини ю info


Новини 1 - 20 из 621
Начало | Пред. | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | След. | Конец Все
Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed