Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Новини

Неврологи склали список продуктів харчування, які реально корисні для мозку 16.10.2017
Як передає Express.co.uk, експерти закликають активно споживати оливкову олію. Вона скорочує обсяги бета-амілоїдних відкладень і нейрофібрилярних клубків - маркерів хвороби Альцгеймера. А ще це захворювання пов'язане з інсуліном. Якщо рівень цукру підвищений, може постраждати мозок. Тому краще робити ставку на нерафіновані вуглеводи (гречка, цільнозернові продукти, сирі овочі) замість рафінованих (солодощі, наприклад).

До речі, в гречці багато вітамінів групи В, марганцю, фосфору і цинку, необхідних для сигнальної активності нейропередатчиків в мозку. Ще вони борються з тривожністю і головними болями. Також слід звернути увагу на яйця. У них високий рівень білка, є жирні кислоти омега-3, антиоксиданти, холін. Останній використовується мозком для виробництва нейропередатчика ацетилхоліну. Для сигнальної активності важливі і фосфоліпіди, що входять до складу яєць.

Мигдальне масло - ще одне корисне джерело білка. Крім цього, в маслі є рибофлавін і L-карнітин, що активізують нейронну активність і запобігають зниженню когнітивних показників. А ось в чорниці можна знайти антиоксиданти, що захищають мозок від окисного стресу. Розмарин - унікальний продукт, що містить 1,8-цинеол, що підвищує рівень ацетилхоліну (нейропередатчика) і працює як ліки проти хвороби Альцгеймера. Згідно експериментам з мишами, з'єднання покращувало пам'ять і підвищувало антиоксидантну активність в мозку.

Темний шоколад теж відомий своїми антиоксидантними властивостями. Також він знімає запалення, знижує кров'яний тиск, покращує кровотік в головному мозку, підвищує настрій. Запалення знімає і куркума. А ось буряк розширює судини за рахунок нітратів. Вони перетворюються в тілі на оксид азоту, що розслабляє і розширює просвіт судин. Це покращує циркуляцію крові, покращує доставку кисню і поживних речовин в мозок. Плюс, буряк стимулює виробництво червоних кров'яних тілець, також необхідних для транспортування кисню в мозок.
Джерело: meddaily.ru


Возврат к списку

Новини
19.12.2018  Психоактивний наркотик привернув увагу лікарів
19.12.2018  Неврологи випробували новий спосіб зміцнити пам'ять у літніх людей
19.12.2018  Універсальний тест швидко і точно виявить бактерії, що заразили ваше тіло
19.12.2018  Неврологи: у старечого недоумства може бути вірусна природа
19.12.2018  Вчені придумали, як перемогти біль без використання опіоїдних засобів
18.12.2018  Новий препарат швидко вирішує проблему нестачі кисню в тілі
18.12.2018  Медики поставили Леонардо да Вінчі діагноз і розкрили секрет його майстерності
18.12.2018  Вчені виявили нові причини повторюваних викиднів
18.12.2018  Проблеми з зубами і яснами не дадуть ефективно лікувати гіпертонію
18.12.2018  Дієтологи розповіли, який продукт однозначно врятує від ожиріння і діабету
17.12.2018  Інженери-біологи зібрали копію людського мозку
17.12.2018  Інженери зібрали штучну руку, що змінює уявлення про протезування
17.12.2018  Дослідники представили унікальну систему доставки ліків
17.12.2018  У Британії стала доступною медична марихуана
17.12.2018  Велика родина - ваша захист від онкологічних захворювань, заявляють медики
16.12.2018  Особлива система харчування - ключ до збереження здоров'я мозку
16.12.2018  Кофеїн рятує від неприємного захворювання шкіри
16.12.2018  Можливо, медики знайшли нові ефективні ліки проти облисіння
16.12.2018  Жінки, які харчуються неправильно, завдають шкоди майбутнім поколінням
16.12.2018  Дієтологи склали список найбільш шкідливих продуктів
HINARI
PubMed