Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

Тефлоновий посуд звинуватили у провокуванні цілого набору недуг 22.09.2018
Посуд з нанесеним тефлоновим шаром, що гарантує антипригарний ефект, може бути небезпечним. Йдеться про ті випадки, коли антипригарне покриття пошкоджене. Ризик для людського здоров'я представляє токсична перфтороктанова кислота, яка входить до складу, передає "Российская газета".

У тілі перфтороктанова кислота призводить до підвищення рівня холестерину, порушень в роботі імунної системи (страждає щитовидна залоза). Не виключений і розвиток раку внаслідок впливу кислоти. Експерименти з гризунами показали: кислота підвищує ризик появи ракових новоутворень в печінці, підшлунковій залозі і статевих органах. Відомо, що перфтороктанова кислота міститься також в складі вогнетривких, вологостійких матеріалів і покриттів, що відштовхують бруд.

До слова сказати, про небезпеку тефлону стало відомо ще в 2006 році, коли керівництво компанії DuPont, що займалася виробництвом виробів з тефлоновим покриттям, звинуватили в приховуванні звітів про якість продукції, що випускається. Внаслідок цього виробництво закрилося.

Незважаючи на те, що трапилося, перфтороктанову кислоту стали використовувати інші компанії. За словами експертів, дана кислота діє на організм так само, як свинець або азбест. Щоб знизити ризик негативних наслідків, фахівці рекомендують відмовитися від виробів з тефлоновим покриттям на користь посуду з нержавіючої сталі або чавуну. Крім того, готувати краще на оливковій олії.
Джерело: meddaily.ru

Возврат к списку

Новини
22.10.2018  Винахідники перетворили звичайний рис в фабрику з виробництва ліків
22.10.2018  Універсальний захист проти всіх вірусів грипу - вже реальність
22.10.2018  Запобігти повторним епілептичним нападам можливо
21.10.2018  Всього одного місяця утримання від спиртного вистачить, щоб зміцнити здоров'я
21.10.2018  Продукти, які людина споживає ввечері, сильно впливають на якість сну
21.10.2018  Ризик слабоумства можна знизити при дотриманні певного режиму харчування
21.10.2018  Апельсини визнали потужним захистом здоров'я очей
21.10.2018  Дослідження: щоб схуднути, потрібно думати особливим чином
21.10.2018  Експерти: дітей потрібно годувати грудьми до 3 років
21.10.2018  Цукор допоможе поліпшити пам'ять у літніх людей, кажуть дослідники
20.10.2018  Онкологи заборонили жінкам часто фарбувати волосся
20.10.2018  Вейпи надзвичайно небезпечні, попереджають лікарі
20.10.2018  Психологи закликають активніше озеленювати міста
20.10.2018  Вчені розповіли, чому важливо соватися на стільці під час роботи
20.10.2018  Середземноморська дієта - ключ до позбавлення від псоріазу
20.10.2018  Поганий настрій може бути корисним, з'ясували психологи
20.10.2018  З'єднання в продуктах побуту і косметиці можуть нашкодити вагітним
20.10.2018  Експерти представили список універсальних жироспалюючих продуктів
19.10.2018  Японці випробують клітинні технології на жертвах хвороби Паркінсона
19.10.2018  Дослідники протестували новий засіб проти облисіння і старіння шкіри
HINARI
PubMed