Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Новини

Гострі продукти - ідеальний вибір в спеку, вважають експерти 08.07.2019
У спекотну погоду фахівці рекомендують їсти гостру їжу для охолодження організму, прискорення обміну речовин приблизно на 20%, спалювання калорій за рахунок тепла, що виробляється і зміцнення імунної системи, передає The Daily Mail. За гостротою продуктів на зразок перцю чилі варто з'єднання капсаїцин.

Воно приєднується до рецепторів TRPV1 в ротовій порожнині, які відсилають в мозок попереджувальні сигнали про небезпечне підвищення температури. Тобто ці рецептори не призначені для виявлення капсаїцину. Вони покликані убезпечити людину від опіків. Автоматично при контакті з гострим з'єднанням тіло починає себе охолоджувати - потіти, приганяти кров до обличчя, посилювати сльозовиділення. На смакові рецептори капсаїцин не впливає.

Незважаючи на неприємні відчуття, деякі люди навіть відчувають ейфорію після гострої їжі, так як капсаїцин змушує виділятися ендорфіни (знімають біль і дають відчуття щастя) і дофамін (важливий для роботи системи нагороди). Правда, з часом людина стає менш чутливим до гострого.

До речі, капсаїцин здатний зменшити апетит. Як показали дослідження, додаючи до закуски гострий соус, добровольці з'їдали за обідом приблизно на 200 калорій менше звичайного. А ще в гострому перці - основному джерелі капсаїцину - є вітаміни А і С, які допомагають зміцнити імунітет. До того ж, гострі продукти виробляють антимікробний і протизапальний ефект подібно ібупрофену.
Джерело: meddaily.ru

Возврат к списку

Новини
23.07.2019  Знайдена несподівана причина розвитку хвороб очей
23.07.2019  Лікарі: інсульт і тривала робота йдуть рука об руку
23.07.2019  З початку року в Україні зафіксували 162 випадки менінгококової інфекції
23.07.2019  Фахівці дізналися, чому погано, коли в тілі занадто багато заліза
23.07.2019  "Магне-В6" потрапив під часткову заборону
22.07.2019  Інженери зібрали систему моніторингу тиску людини
22.07.2019  Мікрофлора кишечника виявилася пов'язана з загадковими болями в тілі
22.07.2019  3D-друк живими клітинами виходить на новий рівень
22.07.2019  "Розумні колонки" зможуть врятувати людину від смерті
22.07.2019  Мозок - визначальний фактор в наборі ваги, говорить дослідження
21.07.2019  Аналіз: щоб змінити сприйняття себе, вистачить зовсім малої дози спиртного
21.07.2019  Діти, у яких розлучилися батьки, мають підвищений ризик ожиріння
21.07.2019  Куріння вбиває жіноче серце, показали дослідження
21.07.2019  Фахівці нагадують: пити спиртне в спеку небезпечно
20.07.2019  Дослідження: бути безробітним шкідливо для психіки
20.07.2019  Заняття спортом особливим чином впливають на шкіру, заявляють медики
20.07.2019  Ранні овочі та фрукти частіше за інших містять нітрати, заявляють фахівці
20.07.2019  Не рекомендується їсти в місті на відкритих верандах
20.07.2019  Лікарі розповіли, чим насправді є небезпечні мобільні телефони
19.07.2019  Україна очолює список країн з найвищою захворюваністю на кір - ЮНІСЕФ
HINARI
PubMed