Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

Пропуск сніданку може з великою ймовірністю призвести до діабету 10.02.2019
Дослідниця Сабріна Шлезінгер проаналізувала зв'язок харчування і ризику розвитку діабету 2-го типу. Зв'язок вивчали на прикладі майже 100000 осіб. З них приблизно у 5000 був діабет, пише "Новости Mail.RU". Виявилося, у осіб, які регулярно пропускають сніданок, ризик розвитку діабету підвищений в середньому на 33%.

У порівнянні з людьми, які завжди снідають, у осіб, які пропускають сніданок мінімум чотири рази на тиждень, ризик діабету підскакує на 55%. До речі, раніше було встановлено: від сніданку часто відмовляються люди із зайвою вагою і ожирінням, вважаючи, що це дозволить скоротити калорійність раціону. А ожиріння прямо пов'язане з діабетом 2-го типу. Тепер же було доведено, що Індекс маси тіла особливо не впливає на ймовірність появи діабету. Основним фактором виступав саме режим харчування.

За словами Шлезінгер, люди, які пропускають сніданок, частіше перекушують протягом дня і в підсумку споживають більше калорій. "Не поївши з ранку, вони дуже багато їдять в обід, що призводить до сплеску цукру та інсуліну в крові, а це шкідливо для обміну речовин і призводить до підвищення ризику діабету 2-го типу. Найкорисніше їсти на сніданок мюслі, цільнозернові пластівці або кашу, знизивши споживання червоного м'яса і цукру", - говорить експерт.
Джерело: meddaily.ru

Возврат к списку

Новини
24.04.2019  Комп'ютерні системи змінять обличчя діагностики раку, обіцяють вчені
24.04.2019  Несподіване рішення дозволить перемогти найнебезпечніші інфекції
24.04.2019  Скинути вагу заважають приховані проблеми з печінкою
24.04.2019  Справитися з побічними ефектами ліків повинен штучний інтелект
24.04.2019  Посмішка може зробити людину щасливішою, довели спостереження
23.04.2019  Відкриття: холера не боялася пеніциліну ще до винаходу антибіотиків
23.04.2019  Китайські вчені дізналися, як хронічний стрес призводить до розвитку раку грудей
23.04.2019  Грудне молоко набирає популярність як новий суперпродукт
23.04.2019  Знижений холестерин може довести до інсульту, попереджають експерти
23.04.2019  Лікування безпліддя закінчилося народженням дитини, яка має трьох батьків
22.04.2019  Сліди нового виду давніх людей виявили в печері на Північних Філіппінах
22.04.2019  Дослідники створили простий спосіб виявлення розсіяного склерозу
22.04.2019  Певні продукти роблять тіло більш сприйнятливим до грипу
22.04.2019  Американські онкологи показали терапію підвищеної ефективності
22.04.2019  Вчені розповіли, чому небезпечно лікувати застуду "щадними" ліками
21.04.2019  Психологія: мобільні пристрої викликають проблеми з поведінкою у дітей
21.04.2019  Експерти розповіли, чим небезпечні чіпси з водоростей і чим корисна йодована сіль
21.04.2019  Експерти розповіли, чому в старості потрібно ходити в спортзал
21.04.2019  Яйця на сніданок - ідеальний вибір для людей з діабетом
20.04.2019  Знайдена безпечна альтернатива кухонної солі
HINARI
PubMed