Авторизація
|
Новини![]() Вона була розроблена професорами Сіднейського університету Девідом Раубенхаймером і Стівеном Сімпсоном ще 18 років тому. Ідея полягає в тому, що оскільки людський організм природним чином прагне шукати і споживати білок, ми схильні продовжувати їсти до тих пір, поки наша щоденна потреба в ньому не буде задоволена. На жаль, оброблені та рафіновані продукти, які складають більшу частину західної дієти, містять мало білка. В результаті ми їмо велику кількість цих продуктів, які багаті жирами та вуглеводами, щоб задовольнити наші потреби в білках. Для нового дослідження команда з Сіднея поставила собі за мету з’ясувати, наскільки гіпотеза про білковий важіль насправді працює. Для цього вчені проаналізували дані Національного обстеження харчування та фізичної активності, в якому були задокументовані дані про харчування та фізичну активність 9 341 дорослого австралійця в період з травня 2011 по червень 2012 року. Серед іншого, було виявлено, що коли люди їли сніданок з досить низьким вмістом білка, вони, як правило, споживали більшу кількість їжі в наступні прийоми їжі. Цей висновок підтверджує гіпотезу, оскільки припускає, що люди намагалися задовольнити свої потреби в білках, вживаючи більше їжі протягом дня. Також було помічено, що коли люди їли сніданок з великою кількістю білка, їх споживання їжі було нижчим при наступних прийомах їжі. Крім цього, люди, які з’їдали білковий сніданок в результаті споживали менше висококалорійних продуктів з високим вмістом насичених жирів, цукру і солі пізніше протягом дня. Вчені підсумовують, що їхня робота підтверджує центральну роль білка в епідемії ожиріння, що має значні наслідки для глобального здоров’я |
Новини
03.03.2023 Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023 Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук 17.02.2023 Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок 10.02.2023 В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози 01.02.2023 Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені 25.01.2023 Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені 18.01.2023 Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини 11.01.2023 Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками 21.11.2022 Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу 18.11.2022 Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку 16.11.2022 Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань 14.11.2022 ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ 11.11.2022 Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі 09.11.2022 Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи 07.11.2022 "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію 04.11.2022 Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA 02.11.2022 Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини 01.11.2022 Чи можна людям з діабетом пити алкоголь 31.10.2022 Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20% 28.10.2022 Людська печінка може працювати 100 років |