Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Новини

Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі 11.11.2022 Нове дослідження узгоджується з “теорією білкового важеля”.

Вона була розроблена професорами Сіднейського університету Девідом Раубенхаймером і Стівеном Сімпсоном ще 18 років тому.

Ідея полягає в тому, що оскільки людський організм природним чином прагне шукати і споживати білок, ми схильні продовжувати їсти до тих пір, поки наша щоденна потреба в ньому не буде задоволена. На жаль, оброблені та рафіновані продукти, які складають більшу частину західної дієти, містять мало білка. В результаті ми їмо велику кількість цих продуктів, які багаті жирами та вуглеводами, щоб задовольнити наші потреби в білках.

Для нового дослідження команда з Сіднея поставила собі за мету з’ясувати, наскільки гіпотеза про білковий важіль насправді працює. Для цього вчені проаналізували дані Національного обстеження харчування та фізичної активності, в якому були задокументовані дані про харчування та фізичну активність 9 341 дорослого австралійця в період з травня 2011 по червень 2012 року.

Серед іншого, було виявлено, що коли люди їли сніданок з досить низьким вмістом білка, вони, як правило, споживали більшу кількість їжі в наступні прийоми їжі. Цей висновок підтверджує гіпотезу, оскільки припускає, що люди намагалися задовольнити свої потреби в білках, вживаючи більше їжі протягом дня.

Також було помічено, що коли люди їли сніданок з великою кількістю білка, їх споживання їжі було нижчим при наступних прийомах їжі. Крім цього, люди, які з’їдали білковий сніданок в результаті споживали менше висококалорійних продуктів з високим вмістом насичених жирів, цукру і солі пізніше протягом дня.

Вчені підсумовують, що їхня робота підтверджує центральну роль білка в епідемії ожиріння, що має значні наслідки для глобального здоров’я


Возврат к списку

Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed