Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Сир визнаний небезпечним продуктом для деяких людей





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Сир визнаний небезпечним продуктом для деяких людей 06.10.2019

Сир визнаний небезпечним продуктом для деяких людей

Сир відрізняється високим вмістом кальцію, білка і жиру, вітамінами А, В12, К2, цинку, фосфору, омега-3. Як зазначає "Аргументы и Факты", між тим, людям з непереносимістю лактози і алергією на казеїн сир вживати не варто, навіть низьколактозний накшталт пармезану. Іноді алергію можуть викликати добавки, що містяться в сирі, попереджає лікар-дієтолог клініки інституту харчування РАМН Юлія Панова.

За її словами, найбільше обмежень мають сири з пліснявою (рокфор, дорблю, горгонзола, камамбер, брі). Вона підкреслює: "Сири з пліснявою небажано вживати вагітним і годуючим жінкам, а також хворим з проблемами шлунково-кишкового тракту (ШКТ), наприклад, мають схильності до метеоризму або здуття живота. Вважається, що дані сири можуть виділяти токсичні речовини. Також сири з цвіллю не варто давати дітям до п'яти років, так як їх шлунково-кишкового тракту функціонально неповноцінний".

Сири з пліснявою підвищують ризик розвитку лістеріозу. Якщо інфекція вражає вагітну жінку, можливі ускладнення у розвитку плоду або навіть переривання самої вагітності. Що стосується солоних сирів, їх можна споживати не більше 30-40 грамів на день. Обмеження особливо актуальні для осіб з серцево-судинними захворюваннями, алергією, бронхіальною астмою. Людям, схильним до набряклості, допустимо їх їсти не частіше разу на тиждень. Варто пам'ятати і про високу калорійність сиру.

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed