Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Онкологи не радять омолоджувати організм





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Онкологи не радять омолоджувати організм 04.10.2019

Онкологи не радять омолоджувати організм

Американські дослідники стверджують: чим молодший організм, тим вище ризик розвитку раку внаслідок накопичення і розмноження дефектних клітин. Як зазначає "Российская газета", старіючі клітини втрачають здатність виробляти нуклеотиди, які використовуються при формуванні ДНК і РНК. Це призводить до втрати можливості розмножуватися.

Притому, якщо процес створення нуклеотидів зупиняли штучно, молоді клітини починали стрімко старіти. І це захищало від розвитку раку. Пошкоджені клітини, що здатні стати раковими, припиняють розмножуватися, старіють і вмирають. Тому спроба зупинити природний процес старіння клітин може викликати зростання ракових клітин. Вчені попереджають щодо пошуку засобів омолодження організму.

Експерти Американського товариства боротьби з раком відзначають зростання захворюваності декількома типами раку серед чоловіків і жінок у віці від 25 до 49 років. На першому місці стояли типи раку, безпосередньо пов'язані з ожирінням. Зокрема, були широко поширені колоректальний рак, ендометріальний рак, рак нирок, жовчного міхура, підшлункової залози і крові.

До речі, рак крові і шлунково-кишкового тракту значно "помолодшав" - раніше він був характерний для осіб 60-70 років - через любов молодого покоління до фастфуду, внаслідок малорухливого способу життя, зайвої ваги, поширеності аутоімунних захворювань, частого застосування антибіотиків і впливу канцерогенів з навколишнього середовища.

Возврат к списку


Новини
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
HINARI
PubMed