Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Ресторани фаст-фуду і поширеність хвороб серця пов'язані





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Ресторани фаст-фуду і поширеність хвороб серця пов'язані 11.10.2019

Ресторани фаст-фуду і поширеність хвороб серця пов'язані

Як передає "Российская газета", кардіологи виявили цей зв'язок за підсумками аналізу даних жителів Нового Південного Уельсу. Так, на кожний новий заклад швидкого харчування реєструється по чотири нових випадки інфаркту на рік. В цілому увагу фахівців привернули 3070 осіб, госпіталізованих з серцевим нападом в 2011-2013 роках.

Експерти враховували вік, наявність ожиріння, гіпертонії, діабету, куріння та інші чинники, здатні підвищити ризик інфаркту. Були також зафіксовані загальна кількість закладів швидкого харчування, щільність їх розташування і статистика серцевих нападів. Вчені закликають знижувати щільність розташування точок фастфуду та підвищувати доступність магазинів зі здоровою їжею.

У звіті говориться: "Вживання фастфуду пов'язано з більш високою ймовірністю смертельних і нефатальних серцевих нападів. Справа в низькій поживній цінності, високому вмісті солі, цукру і насичених жирах в такій їжі. Не дивлячись на це, спостерігається швидке зростання закупівель та доступності фастфуду. На цьому наголошує необхідність вивчення ролі доступності продуктів харчування в ймовірності серцевого нападу".

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed