Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Гени визначають тягу людини до певних продуктів





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Гени визначають тягу людини до певних продуктів 15.10.2019

Гени визначають тягу людини до певних продуктів

Професор Пол Елліотт з Імперського коледжу Лондона разом з колегами проаналізував геноми і інші дані майже 500000 європейців 40-69 років, передає "Новости Mail.RU". Це дозволило виявити 46 нових ділянок геному, що визначають ставлення людини до спиртного.

Так, люди з найнижчим генетичним ризиком алкоголізму в середньому випивають на 2,6 грама спиртного на день менше, ніж ті, у кого такий обумовлений генами ризик максимально високий. За словами професора, до речі, у генетичних факторів алкоголізму і шизофренії багато спільного.

У любові до солоного також, як виявилося, сильно виражений генетичний фактор. Увагу вченого привернули 50 ділянок геному, пов'язаних з рівнем споживання натрію, і 13 ділянок, пов'язаних зі споживанням калію. Мутації в багатьох з цих регіонах були також пов'язані з харчовою поведінкою в цілому, з курінням, пристрастю до алкоголю і кави.

Ще один генетичний варіант, що визначає пристрасть до солоного, одночасно пов'язаний з генами, мутації в яких підвищують ризик ожиріння, гіпертонії і серцево-судинних захворювань.

Возврат к списку


Новини
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
HINARI
PubMed