Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Регулярне вживання несолоного томатного соку знижує артеріальний тиск





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Регулярне вживання несолоного томатного соку знижує артеріальний тиск 04.03.2020

Регулярне вживання несолоного томатного соку знижує артеріальний тиск

Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Food Science&Nutrition, регулярне вживання несолоного томатного соку може знизити артеріальний тиск, а також ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інформує Ukr.Media.

Споживання 200 мл томатного соку в день знижувало кров'яний тиск і рівень холестерину у тих, хто мав високий ризик захворювань серцево-судинної системи.

Дослідження японських учених

Вчені з Токійського медичного та стоматологічного університету (TMDU) спостерігали за 481 учасником протягом року. Випробуваним давали стільки томатного соку, скільки вони хотіли. Добровольцям також звеліли вести щоденники, де вони записували, скільки томатного соку вони споживали щодня, і про будь-які помітні зміни здоров'я.
Результати

Дані показали, що більшість добровольців випивали принаймні 200 мл несолоного томатного соку в день.

Артеріальний тиск знизився на 3% у 94 учасників з передгіпертензією або гіпертонією. Це означає, що систолічний артеріальний тиск учасників знизився як мінімум на 4 мм рт. ст. Діастолічний тиск знизився на 3 мм рт. ст. (140/90 мм рт.ст. і вище, вважається високим)

Як томатний сік покращує здоров'я серця?

Вчені пояснили, що з'єднання лікопін, що надає помідорам яскраво-червоний колір, перешкоджало утворенню бляшок в артеріях, що допомогло знизити кров'яний тиск. Лікопен інгібує ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ) або «поганий» холестерин, з'єднання в томатах знижують всмоктування харчового холестерину в тонкій кишці та його синтез у печінці.

Возврат к списку


Новини
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
11.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між рівнем артеріального тиску і температурою в домі
10.03.2021  Українці розробили пристрій, який може попередити про інсульт
HINARI
PubMed