Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Продукти з трансжирами нас вбивають — і ось чому





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Продукти з трансжирами нас вбивають — і ось чому 11.03.2020

Продукти з трансжирами нас вбивають — і ось чому

Вивчайте етикетку перед тим, як покласти товар у свій кошик.
У 21 столітті людина може в будь-яку хвилину піти в магазин і придбати необхідний їй харчовий продукт. Виробники за рахунок штучних добавок домоглися збільшення терміну придатності своїх товарів, тому полиці магазинів безперебійно оновлюються. І хоча це значно полегшило наше життя, ми розуміємо, що будь-яка хімічна добавка в довгостроковій перспективі негативно позначиться на здоров'ї. Сьогодні поговоримо про трансжири, де вони містяться і як шкодять нашому організму, інформує Ukr.Media.
У чому шкода трансжирів

Підвищення рівня поганого холестерину

Чим більше ми вживаємо продуктів, що містять ці речовини, тим більше накопичується на судинах поганого холестерину. З цієї причини судини звужуються, та збільшується ризик розвитку інфаркту та інсульту.
Збільшення ризику розвитку цукрового діабету

Вивчення цього питання вченими триває. Але вже кілька досліджень показали, що шанс захворіти на діабет при частому вживанні продуктів, що містять трансжири, збільшується до 40%.

Посилення запальних процесів

Присутність трансжирів у складі їжі, збільшує ризик запалення у крові. А хронічні запальні процеси, як відомо, є однією з причин розвитку таких захворювань, як рак, артрит, цукровий діабет, а також проблем в роботі серцево-судинної системи.

Онкологічні захворювання

Якщо часто вживати трансжири, не можна виключати ризик появи раку. Вивчення цього взаємозв'язку триває, але краще не ризикувати своїм здоров'ям і вже зараз відмовитись від продуктів, що містять цю речовину.

Де містяться трансжири?

У світі починають поступово забороняти використання трансжирів у виробництві харчових продуктів. Так було зроблено у США два роки тому. Але якщо ви не впевнені, що у вашій країні була введена аналогічна заборона, вам краще уникати таких продуктів:

маргарин;
рослинні жири;
випічка, придбана в магазині;
фастфуд і заморожені продукти, зокрема тісто;
попкорн, куплений в магазинах і кінотеатрах;
готова глазур для випічки;
сухі вершки.

Возврат к списку


Новини
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
11.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між рівнем артеріального тиску і температурою в домі
10.03.2021  Українці розробили пристрій, який може попередити про інсульт
HINARI
PubMed