Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Вчені з Австралії підтвердили користь переривчастого голодування





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вчені з Австралії підтвердили користь переривчастого голодування 16.03.2020

Вчені з Австралії підтвердили користь переривчастого голодування

Таке голодування здатне допомогти очистити печінку набагато ефективніше, ніж будь-які інші способи.
Австралійськими вченими експериментальним шляхом підтверджений позитивний вплив методу переривчастого голодування на печінку. Дослідники так само з'ясували, що голодування допомагає запобігти розвитку деяких захворювань. Особливо актуальні отримані дані, на думку вчених-медиків, щодо лікування онкологічних, серцево-судинних захворювань, а так само — діабету, інформує Ukr.Media.
В умовах лабораторії з використанням гризунів було проведено дослідження, автором якого став доктор Марк Ларанс з Університету Сіднея. Протягом певного часу гризунів годували, чергуючи "ситі" дні з "голодними".
"Раніше нами було встановлено, що голодування ефективно допомагає лікувати хвороби, і покращувати здоров'я печінки. Однак лише тепер вдалося встановити, що при цьому, ще з допомогою голодування, відбувається перепрограмування білків печінки, що беруть участь у важливих обмінних процесах. Нам також вдалося встановити, що переривчасте голодування знижує хімічні реакції ядерного чинника гепатоцитів 4-альфа, що знижує викид запальних білків в кров і покращує утворення жовчі", — пояснив Марк Ларанс.

Так само вченим з Австралії вдалося встановити, що за допомогою переривчастого голодування можна змінити метаболізм жирних кислот у печінці. Даний фактор може бути використаний при розробці препаратів, що поліпшують толерантність організму до глюкози при цукровому діабеті.

Возврат к списку


Новини
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
HINARI
PubMed