Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Чому гаряча кава небезпечна для здоров'я





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

 Чому гаряча кава небезпечна для здоров'я 23.03.2020

Чому гаряча кава небезпечна для здоров'я

Більшість людей воліють пити каву гарячою.
Більшість людей воліють пити каву гарячою. Але разом з перевищенням оптимальної температури напою підвищується ризик розвитку раку. Тому всім любителям кави перед першим ковтком потрібно почекати близько п'яти хвилин, інформує Ukr.Media.
Річ у тім, що вживання гарячих напоїв, температура яких перевищує 65 градусів за Цельсієм, підвищує ризик розвитку раку стравоходу.

Тому необхідно запам'ятати: свіжозварена кава, налита в чашку, повинна постояти мінімум п'ять хвилин до того моменту, як ви зробите перший ковток. Якщо ви купуєте каву на винос, то перед тим, як почати пити, вам слід охолодити її протягом щонайменше 12 хвилин. Ті, у кого немає часу або просто бажання чекати того моменту, поки кава охолоне, можуть додавати в гарячий напій холодне молоко.

І так, випиту чашку гарячої кави можна порівняти з обгоранням шкіри на сонці.

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed