Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Як правильно мити фрукти й овочі з супермаркету в період поширення коронавірусної інфекції?





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Як правильно мити фрукти й овочі з супермаркету в період поширення коронавірусної інфекції? 01.04.2020

Як правильно мити фрукти й овочі з супермаркету в період поширення коронавірусної інфекції?

Чи безпечно купувати свіжі овочі й фрукти в період поширення коронавірусної інфекції і як правильно їх мити, щоб залишатися здоровим.
Ви сходили в магазин за всіма правилами, наділи маску, дотримувалися відстань у 2 метри, а, повернувшись додому, ретельно вимили руки. Залишається питання, чи безпечні продукти, які ви купили? Чи можуть вони стати причиною зараження, якщо їх раптом помацав хтось із хворих?

Експерти стверджують, що коронавірус через харчові продукти не передається і немає ніяких доказів, що їжа або її упаковка можуть стати причиною передачі вірусу. Основний шлях поширення коронавірусної інфекції — від людини до людини. Однак зараз весь світ бореться з глобальною пандемією, і дотримання деяких правил щодо харчових продуктів також дуже важливо, інформує Ukr.Media.

4 правила безпеки

Мити, чистити, піддавати тепловій обробці або заморожувати.

1. До і після обробки свіжих продуктів завжди мийте руки протягом 20 секунд теплою водою з милом.

2. Попередньо протріть і продезінфікуйте робочі поверхні: стільницю, обробну дошку, ножі та ін., А щоб уникнути перехресного забруднення, готуйте м'ясо, рибу, птицю і яйця окремо.

3. Щоб знищити віруси й бактерії, піддавайте їжу термічній обробці й пам'ятайте, що належна температура зберігання холодних страв повинна бути не вище 5 ° С.

4. Щоб запобігти розмноженню шкідливих мікроорганізмів, охолодіть продукти протягом двох годин.

Перевіряйте продукти на предмет пошкоджень
Намагайтеся бути уважнішими, коли вибираєте фрукти й овочі в магазині, на них не повинно бути вм'ятин і пошкоджень. Якщо помітили їх тільки вдома, зріжте ножем, цього буде достатньо. Не вживайте в їжу гнилі, зіпсовані овочі й фрукти.

Капуста, салати: зніміть і видаліть крайнє листя. Пам'ятайте, що найбільше шкідливих речовин накопичується у верхньому листі й качані.

Промийте перед тим, як різати

До того, як зрізати шкіру або очищати плід, його все одно потрібно ретельно вимити в проточній воді. Це стосується фруктів і овочів, з яких ви видаляєте шкурку (картопля, ріпчаста цибуля, банани, лимони, апельсини й т. Д.), Адже мікроби можуть потрапити на ніж, м'якоть або робочу поверхню. Не рекомендується мити овочі й фрукти з будь-якими миючими засобами, вони можуть залишати шкідливий для організму наліт, а ось щітку для чистки твердих овочів використовувати можна і навіть потрібно.

Картоплю, моркву, буряк: замочіть в теплій воді на 10-15 хвилин, а після очистити щіткою від залишків землі.
Цитрусові: перед тим, як очищати, можна ошпарювати окропом.

Виноград: можна розділити на дрібні грона і промити в друшляку.

Варіть, тушкуйте і заморожуйте

Деякі фахівці стверджують, що в період поширення інфекційних захворювань безпечніше їсти продукти, які піддавалися тепловій обробці, з яких можна зчищати шкірку або ті, які були попередньо заморожені й продаються в закритих упаковках.

Можна також використовувати консервовані овочі та фрукти, а з сухофруктів варити компоти або додавати їх в запіканки й каші.
Сухофрукти: промийте в холодній воді, а після обдайте окропом.

Витирайте правильно

Ще один ключовий фактор, про який потрібно не забувати, це чисті рушники або одноразові паперові серветки. Щоб після миття фруктів і овочів уникнути повторного зараження, витирайте їх паперовими рушниками, а якщо їх немає, намагайтеся змінювати частіше кухонні або сушіть овочі, залишивши їх на тарілці.

Зберігайте чисті продукти в безпечному місці

Після того, як ви помили й очистили фрукти й овочі, зберігайте їх в холодильнику при температурі не вище 5 ° С в закритій упаковці.

Возврат к списку


Новини
26.06.2020  Що відбувається з вашим тілом, коли ви сидите весь день
25.06.2020  5 нетипових ознак ішемічної хвороби серця, які варто взяти до уваги
24.06.2020  Корисні властивості герані та застосування в народній медицині
23.06.2020   Лікарі розповіли, як стрес порушує роботу кишечника і провокує ряд захворювань
22.06.2020  Вітамін В12: чому він такий важливий для організму і в яких продуктах міститься
19.06.2020  Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню
18.06.2020  Якими секретами здоров'я і довголіття володіють тибетські монахи
17.06.2020  10 вагомих доводів вживати буряк і от як зробити це правильно
16.06.2020  Вчені виявили продукти, які здатні викликати запалення у печінці
15.06.2020  Чому варто почати пити гарячий шоколад
12.06.2020  Звичайні речі, які можуть бути шкідливіші за куріння
11.06.2020  Корисні властивості часнику, які доведені вченими
10.06.2020  Прості і смачні способи прискорити обмін речовин не докладаючи особливих зусиль
09.06.2020  Як не постраждати від укусів кліщів під час відпочинку на природі: корисні поради
05.06.2020  Ці 8 продуктів стануть вам у нагоді за наявності "забитих" артерій
04.06.2020  Яким чином жир на животі шкодить здоров'ю і чому він з'являється
03.06.2020  Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя
02.06.2020  8 фактів про здоров'я серця, які треба взяти до уваги тим, хто хоче стати довгожителем
01.06.2020  8 продуктів, які треба вживати, щоб не мати дефіциту вітаміну D
29.05.2020  7 продуктів, які можуть позмагатися з ліками за ефективність
HINARI
PubMed