Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Топ-5 продуктів, які змусять кишківник працювати





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Топ-5 продуктів, які змусять кишківник працювати 13.04.2020

Топ-5 продуктів, які змусять кишківник працювати

Деякі продукти добре стимулюють кишківник.
Одна з найбільш важливих складових здорового способу життя — максимізація здатності організму перетравлювати їжу, засвоювати поживні речовини. Тобто кишківник відіграє істотну роль у загальному стані здоров'я. Ці 5 продуктів найкраще стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту, інформує Ukr.Media.
Насіння чіа

Це крихітне насіння, яке походить з Мексики, Гватемали і є фантастичним джерелом поживних речовин та антиоксидантів, які підтримують травне здоров'я. Воно багате на клітковину (дві столові ложки насіння чіа дають близько 10 грамів клітковини), яка підтримує зростання і розмноження корисних бактерій у кишківнику, що, своєю чергою, сприяє здоровому травленню.

Кістковий бульйон

Кістковий бульйон — простий і економічний спосіб поліпшити травлення та зменшити запалення. Його готують шляхом кип'ятіння кісток і сполучної тканини тварин. Бульйон містить желатин, отриманий з амінокислот глютаміна і гліцину, який допомагає зв'язувати рідину у травному тракті, проходити їжі легше.
Лакто-ферментовані овочі

Лакто-ферментовані овочі, у тому числі солоні огірки та квашена капуста, є потужними детоксикантами. Через процес бродіння ці продукти містять пробіотики, які допомагають поліпшити кишкову мікробіоту.

Дослідження, опубліковане у журналі Applied and Environmental Microbiology, показало, що квашена капуста містить близько 28 бактеріальних штамів, які живлять корисні бактерії у кишківнику.

Темно-зелені овочі

Це відмінне джерело нерозчинної клітковини, яка допомагає збільшити об'єм випорожнень і прискорити їх проходження травною системою. Листова зелень є джерелом магнію — він сприяє зменшенню запорів за рахунок м'язових скорочень. Найкориснішими для кишківника є: брюссельська капуста, білокачанна капуста, шпинат і броколі.

Лосось

Ця жирна риба багата на омега-3 жирні кислоти, які мають потужні протизапальні властивості. Вони допомагають зменшити наслідки запальних захворювань кишківника та інших розладів травлення.

Возврат к списку


Новини
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
01.09.2020  Серцева ягода. У чому користь глоду і в чому шкода
31.08.2020  Про що може розповісти тип вашої мігрені
28.08.2020  Експерти виявили, яке молоко сприяє зниженню рівня поганого холестерину
27.08.2020  Китайські вчені придумали, як діагностувати хвороби серця за допомогою селфі
HINARI
PubMed