Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Топ-5 продуктів, які змусять кишківник працювати





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Топ-5 продуктів, які змусять кишківник працювати 13.04.2020

Топ-5 продуктів, які змусять кишківник працювати

Деякі продукти добре стимулюють кишківник.
Одна з найбільш важливих складових здорового способу життя — максимізація здатності організму перетравлювати їжу, засвоювати поживні речовини. Тобто кишківник відіграє істотну роль у загальному стані здоров'я. Ці 5 продуктів найкраще стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту, інформує Ukr.Media.
Насіння чіа

Це крихітне насіння, яке походить з Мексики, Гватемали і є фантастичним джерелом поживних речовин та антиоксидантів, які підтримують травне здоров'я. Воно багате на клітковину (дві столові ложки насіння чіа дають близько 10 грамів клітковини), яка підтримує зростання і розмноження корисних бактерій у кишківнику, що, своєю чергою, сприяє здоровому травленню.

Кістковий бульйон

Кістковий бульйон — простий і економічний спосіб поліпшити травлення та зменшити запалення. Його готують шляхом кип'ятіння кісток і сполучної тканини тварин. Бульйон містить желатин, отриманий з амінокислот глютаміна і гліцину, який допомагає зв'язувати рідину у травному тракті, проходити їжі легше.
Лакто-ферментовані овочі

Лакто-ферментовані овочі, у тому числі солоні огірки та квашена капуста, є потужними детоксикантами. Через процес бродіння ці продукти містять пробіотики, які допомагають поліпшити кишкову мікробіоту.

Дослідження, опубліковане у журналі Applied and Environmental Microbiology, показало, що квашена капуста містить близько 28 бактеріальних штамів, які живлять корисні бактерії у кишківнику.

Темно-зелені овочі

Це відмінне джерело нерозчинної клітковини, яка допомагає збільшити об'єм випорожнень і прискорити їх проходження травною системою. Листова зелень є джерелом магнію — він сприяє зменшенню запорів за рахунок м'язових скорочень. Найкориснішими для кишківника є: брюссельська капуста, білокачанна капуста, шпинат і броколі.

Лосось

Ця жирна риба багата на омега-3 жирні кислоти, які мають потужні протизапальні властивості. Вони допомагають зменшити наслідки запальних захворювань кишківника та інших розладів травлення.

Возврат к списку


Новини
13.01.2021  Вчені розповіли, що між кашлем та високим артеріальним тиском є зв'язок
12.01.2021  Вчені виявили, що рівень заліза у крові може впливати на тривалість життя людини
11.01.2021  Які продукти найкраще зміцнюють імунітет
06.01.2021  Вчені з'ясували, як у хворих на COVID-19 починається смертельна пневмонія
05.01.2021  Цікавий факт: музика зменшує біль після операцій
04.01.2021  Піна з рофлуміластом допомогла знизити симптоми псоріазу
30.12.2020  Запах риби чи сірки: після Covid-19 можливі нюхові галюцинації
29.12.2020  Вчені розповіли, що часте позіхання може бути досить інформативним стосовно здоров'я людини
28.12.2020  Британські вчені виявили «універсальний метод» лікування раку
25.12.2020  Інноваційний метод лікування глухоти розробили ізраїльські вчені
24.12.2020  Небезпечний для життя пульс назвали дослідники
23.12.2020  Вчені довели генетичний зв'язок між кольором волосся і імунною системою організму
22.12.2020  У більшості перехворілих на COVID-19 через пів року є антитіла: дослідження
21.12.2020  Українцям радять не їхати до низки регіонів Великої Британії через мутацію коронавірусу
18.12.2020  Лікар розповів, чому втрата нюху при COVID-19 хороший знак
17.12.2020  Діти легше переносять Covid. Учені з'ясували чому
16.12.2020  Золотистий стафілокок може бути ліками
15.12.2020  Названа нова причина захворювань кишечника: справа зовсім не в їжі
14.12.2020  Постковідний синдром – життя до та після
11.12.2020  Атрофія мозку. Несподівані наслідки COVID-19
HINARI
PubMed