Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Харчові продукти, які допоможуть поліпшити розумові здібності





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Харчові продукти, які допоможуть поліпшити розумові здібності 22.04.2020

Харчові продукти, які допоможуть поліпшити розумові здібності

Їжа, яка покращує роботу мозку.
Сучасній людині доводиться справлятися з постійними стресами і працювати з великими обсягами інформації. Виявляється, їжа має сприятливий вплив на розумову здатність, інформує Ukr.Media.
Їмо корисну їжу — допомагаємо мозку нормально працювати

Для функціонування мозку необхідні поживні речовини. При регулярному вживанні деяких продуктів значно поліпшуються розумові здібності.

Журавлина

Цей природний антиоксидант очолює список корисних продуктів. Антиокислювачі, які присутні в ягоді, виводять вільні радикали кисню з організму, які руйнують клітини і прискорюють розвиток хвороб і старіння. Журавлинний морс сприяє поліпшенню пам'яті, оздоровлює весь організм, нормалізує роботу опорно-рухового апарату. Тому напої з журавлини корисні для студентів під час підготовки до сесій.

Чорниця

За корисними властивостями чорниця нітрохи не поступається журавлині. До того ж, ця лісова ягода сприяє посиленню гостроти зору, знімає втому очей. Свіжі ягоди і напій з чорниці корисні тим, хто займається дрібною моторикою, довго працює за комп'ютером.
Лимон

Додавши часточку лимону в чай, ви отримаєте цілющий напій, що зміцнює нервову систему, підвищує імунітет. Сік лимону сприяє активній роботі мозку. Часточка лимона з цукром піднімає настрій. Покращує пам'ять, допомагає сконцентруватися. Вітамін С позитивно впливає на імунітет людини та її психічний стан.

Насіння, горіхи

В горіхах і насінні містяться кислоти омега-3 і 6, вітамін Е, фолієва кислота, вітаміни групи В. Такий склад речовин необхідний для мозку, поліпшення мислення, пам'яті, засвоєння інформації. До того ж, комбінація вітамінів є природним антидепресантом. У горіхах міститься тіамін і магній, які покращують живлення клітин головного мозку і пам'ять. В ядрах мигдалю багато фосфору, необхідного для зміцнення органів зору та активізації розумових процесів.

Зелені овочі

Регулярне вживання шпинату і листкової капусти допомагає посилити мислення і пам'ять. У цих продуктах багато фолієвої кислоти, вітамінів В6, В12, які підтримують нормальну роботу мозку.

Риба жирних сортів

Йдеться про лососеві, скумбрії, сардини, оселедці. Ці сорти багаті жирними кислотами, які необхідні для підтримання нормальної роботи головного мозку і нервової системи.

Для нормальної роботи мозку необхідно пити чисту воду в достатній кількості (близько 8 склянок).

Возврат к списку


Новини
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
01.09.2020  Серцева ягода. У чому користь глоду і в чому шкода
31.08.2020  Про що може розповісти тип вашої мігрені
28.08.2020  Експерти виявили, яке молоко сприяє зниженню рівня поганого холестерину
27.08.2020  Китайські вчені придумали, як діагностувати хвороби серця за допомогою селфі
HINARI
PubMed