Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Вчені виявили, що брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вчені виявили, що брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску 08.05.2020

Вчені виявили, що брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску

Сік брусниці допомагає людям з високим кров'яним тиском.
Не секрет, що деякі харчові добавки та компоненти можуть бути дуже корисними для профілактики певного спектра захворювань. Проте відносно високого кров'яного тиску все виявляється не таким вже й простим, зважаючи на наявність безлічі побічних ефектів від таких продуктів. Однак команда фінських вчених-мікробіологів з Національного Університету Гельсінкі представила результати свого нового дослідження, присвяченого розгляду того, як брусничний сік може стати допоміжним чинником мінімізації високого кров'яного тиску — що й було продемонстровано на прикладі кількох груп піддослідних щурів, яким індукували тиск, інформує Ukr.Media.
Варто зазначити, що раніше деякі подібні дослідження вже проводилися, проте більшою мірою вони були спрямовані на розгляд того, як ягідний сік у поєднанні з деякими видами дієт може вплинути на маркери кров'яного тиску. У новому дослідженні команда фахівців зосередилася виключно на вивченні властивостей поліфенолів брусничного соку — спеціальних речовин, так чи інакше наявних практично у кожному виді ягід — і які раніше вже демонстрували позитивні результати під час дослідження.
Додаючи різну кількість брусничного соку у раціон трьох груп піддослідних мишей з високим кров'яним тиском, вчені помітили, що після закінчення періоду від 8 до 10 тижнів такі групи стали демонструвати помітно менші піки кров'яного тиску — і чим більше поліфенолів ними було вжито, тим рідше були піки. Тож нове дослідження фінських фахівців фактично доводить величезну користь брусничного соку для зниження кров'яного тиску.

Крім цього, вчені також відзначили той факт, що навіть за умови додавання досить великої кількості брусничного соку у раціон піддослідних щурів, вони не помітили особливих побічних ефектів. А це може означати, що на відміну від безлічі інших харчових продуктів і добавок, що дозволяють знизити кров'яний тиск на системному рівні, брусничний сік є ще й найбільш безпечним для довгострокового застосування. Втім, вчені відзначили, що мають намір провести ще додаткові дослідження.
Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.

Возврат к списку


Новини
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
01.09.2020  Серцева ягода. У чому користь глоду і в чому шкода
31.08.2020  Про що може розповісти тип вашої мігрені
28.08.2020  Експерти виявили, яке молоко сприяє зниженню рівня поганого холестерину
27.08.2020  Китайські вчені придумали, як діагностувати хвороби серця за допомогою селфі
26.06.2020  Що відбувається з вашим тілом, коли ви сидите весь день
25.06.2020  5 нетипових ознак ішемічної хвороби серця, які варто взяти до уваги
HINARI
PubMed