Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Вчені виявили, що брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вчені виявили, що брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску 08.05.2020

Вчені виявили, що брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску

Сік брусниці допомагає людям з високим кров'яним тиском.
Не секрет, що деякі харчові добавки та компоненти можуть бути дуже корисними для профілактики певного спектра захворювань. Проте відносно високого кров'яного тиску все виявляється не таким вже й простим, зважаючи на наявність безлічі побічних ефектів від таких продуктів. Однак команда фінських вчених-мікробіологів з Національного Університету Гельсінкі представила результати свого нового дослідження, присвяченого розгляду того, як брусничний сік може стати допоміжним чинником мінімізації високого кров'яного тиску — що й було продемонстровано на прикладі кількох груп піддослідних щурів, яким індукували тиск, інформує Ukr.Media.
Варто зазначити, що раніше деякі подібні дослідження вже проводилися, проте більшою мірою вони були спрямовані на розгляд того, як ягідний сік у поєднанні з деякими видами дієт може вплинути на маркери кров'яного тиску. У новому дослідженні команда фахівців зосередилася виключно на вивченні властивостей поліфенолів брусничного соку — спеціальних речовин, так чи інакше наявних практично у кожному виді ягід — і які раніше вже демонстрували позитивні результати під час дослідження.
Додаючи різну кількість брусничного соку у раціон трьох груп піддослідних мишей з високим кров'яним тиском, вчені помітили, що після закінчення періоду від 8 до 10 тижнів такі групи стали демонструвати помітно менші піки кров'яного тиску — і чим більше поліфенолів ними було вжито, тим рідше були піки. Тож нове дослідження фінських фахівців фактично доводить величезну користь брусничного соку для зниження кров'яного тиску.

Крім цього, вчені також відзначили той факт, що навіть за умови додавання досить великої кількості брусничного соку у раціон піддослідних щурів, вони не помітили особливих побічних ефектів. А це може означати, що на відміну від безлічі інших харчових продуктів і добавок, що дозволяють знизити кров'яний тиск на системному рівні, брусничний сік є ще й найбільш безпечним для довгострокового застосування. Втім, вчені відзначили, що мають намір провести ще додаткові дослідження.
Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.

Возврат к списку


Новини
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
HINARI
PubMed