Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Вчені виявили, що брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вчені виявили, що брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску 08.05.2020

Вчені виявили, що брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску

Сік брусниці допомагає людям з високим кров'яним тиском.
Не секрет, що деякі харчові добавки та компоненти можуть бути дуже корисними для профілактики певного спектра захворювань. Проте відносно високого кров'яного тиску все виявляється не таким вже й простим, зважаючи на наявність безлічі побічних ефектів від таких продуктів. Однак команда фінських вчених-мікробіологів з Національного Університету Гельсінкі представила результати свого нового дослідження, присвяченого розгляду того, як брусничний сік може стати допоміжним чинником мінімізації високого кров'яного тиску — що й було продемонстровано на прикладі кількох груп піддослідних щурів, яким індукували тиск, інформує Ukr.Media.
Варто зазначити, що раніше деякі подібні дослідження вже проводилися, проте більшою мірою вони були спрямовані на розгляд того, як ягідний сік у поєднанні з деякими видами дієт може вплинути на маркери кров'яного тиску. У новому дослідженні команда фахівців зосередилася виключно на вивченні властивостей поліфенолів брусничного соку — спеціальних речовин, так чи інакше наявних практично у кожному виді ягід — і які раніше вже демонстрували позитивні результати під час дослідження.
Додаючи різну кількість брусничного соку у раціон трьох груп піддослідних мишей з високим кров'яним тиском, вчені помітили, що після закінчення періоду від 8 до 10 тижнів такі групи стали демонструвати помітно менші піки кров'яного тиску — і чим більше поліфенолів ними було вжито, тим рідше були піки. Тож нове дослідження фінських фахівців фактично доводить величезну користь брусничного соку для зниження кров'яного тиску.

Крім цього, вчені також відзначили той факт, що навіть за умови додавання досить великої кількості брусничного соку у раціон піддослідних щурів, вони не помітили особливих побічних ефектів. А це може означати, що на відміну від безлічі інших харчових продуктів і добавок, що дозволяють знизити кров'яний тиск на системному рівні, брусничний сік є ще й найбільш безпечним для довгострокового застосування. Втім, вчені відзначили, що мають намір провести ще додаткові дослідження.
Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.

Возврат к списку


Новини
26.06.2020  Що відбувається з вашим тілом, коли ви сидите весь день
25.06.2020  5 нетипових ознак ішемічної хвороби серця, які варто взяти до уваги
24.06.2020  Корисні властивості герані та застосування в народній медицині
23.06.2020   Лікарі розповіли, як стрес порушує роботу кишечника і провокує ряд захворювань
22.06.2020  Вітамін В12: чому він такий важливий для організму і в яких продуктах міститься
19.06.2020  Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню
18.06.2020  Якими секретами здоров'я і довголіття володіють тибетські монахи
17.06.2020  10 вагомих доводів вживати буряк і от як зробити це правильно
16.06.2020  Вчені виявили продукти, які здатні викликати запалення у печінці
15.06.2020  Чому варто почати пити гарячий шоколад
12.06.2020  Звичайні речі, які можуть бути шкідливіші за куріння
11.06.2020  Корисні властивості часнику, які доведені вченими
10.06.2020  Прості і смачні способи прискорити обмін речовин не докладаючи особливих зусиль
09.06.2020  Як не постраждати від укусів кліщів під час відпочинку на природі: корисні поради
05.06.2020  Ці 8 продуктів стануть вам у нагоді за наявності "забитих" артерій
04.06.2020  Яким чином жир на животі шкодить здоров'ю і чому він з'являється
03.06.2020  Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя
02.06.2020  8 фактів про здоров'я серця, які треба взяти до уваги тим, хто хоче стати довгожителем
01.06.2020  8 продуктів, які треба вживати, щоб не мати дефіциту вітаміну D
29.05.2020  7 продуктів, які можуть позмагатися з ліками за ефективність
HINARI
PubMed