Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Вчені виявили, що кава може покращувати роботу кишківника і позбавляти людину від закрепів





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вчені виявили, що кава може покращувати роботу кишківника і позбавляти людину від закрепів 13.05.2020

Вчені виявили, що кава може покращувати роботу кишківника і позбавляти людину від закрепів

Кава приносить користь кишківнику людини.
Під час проведення чергового дослідження, фахівці з Техаського університету дійшли висновку, що вживання кави позитивно впливає на роботу кишківника. Регулярне вживання цього напою допоможе підвищити активність кишківника, допомагаючи у його регулярному очищенні, що допоможе попередити застій калових мас і утворення закрепів, інформує Ukr.Media.
Експерименти, проведені за лабораторних умов на гризунах, показали уповільнення утворення у кишківниках у щурів шкідливих кишкових бактерій, сприяючи одночасній рухливості м'язів кишківника. Вже за три дні, після вживання кави, у щурів було помічене зростання активності м'язової системи у товстому кишківнику.
"Введення у раціон щурів 1,5 % розчину кави викликало пригнічення зростання патологічних бактерій, що живуть у кишківнику, на чашці Петрі. Напій з концентрацією, збільшеною до 3 %, ще швидше знищував шкідливу мікрофлору кишківника", — поділився професор внутрішніх хвороб Сюань-Чжен Ши.

Завдяки посиленню кишкових м'язів, за даними дослідників, полегшується процес виведення непотрібних мас з організму. Особливо це актуально для пацієнтів, які пройшли хірургічне лікування, і зіштовхнулися з проблемами післяопераційних закрепів. Проведення додаткових клінічних випробувань допоможе визначити варіанти, коли кава може бути корисною у профілактиці розвитку застійних явищ у кишківнику.

Возврат к списку


Новини
19.10.2020  Вчені виявили напій, вживаний на сніданок, який допомагає знижувати артеріальний тиск
16.10.2020  Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани
15.10.2020  У цих продуктах міститься багато вітаміну К
09.10.2020  Ці способи допоможуть нормалізувати рівень вашого кортизолу
08.10.2020  Незвичні відчуття в руках можуть вказувати на підвищений рівень холестерину — медики
07.10.2020  Продукти, які допоможуть підняти рівень гемоглобіну у крові
06.10.2020  Ефірні олії, які заспокоюють, розслаблюють і нормалізують сон
05.10.2020  Як треба вживати сир, щоб кальцій з нього максимально засвоювався організмом
02.10.2020  Вчені виявили спецію, яка знижує тиск та рівень цукру у крові людини
01.10.2020  Чому не можна кип'ятити ту саму воду декілька разів
30.09.2020  Як малорухливий спосіб життя впливає на ваше тіло
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
HINARI
PubMed