Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

6 продуктів, які можуть полегшити перебіг алергії





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

6 продуктів, які можуть полегшити перебіг алергії 14.05.2020

6 продуктів, які можуть полегшити перебіг алергії

Прояви алергії можна зменшити за допомогою деяких продуктів.
Імбир, помідори, лосось та інші корисні продукти можуть істотно зменшити симптоми алергії, що особливо важливо зараз, під час "високого" сезону, інформує Ukr.Media.
Алергія завжди неприємна, але зараз, під час пандемії коронавірусу, вона особливо небезпечна. Додаткове навантаження на легені, нежить і свербіж в очах, через що ми частіше торкаємося обличчя та можемо перенести інфекцію і частинки вірусу, додаткова атака на імунну систему — усе це додатково послаблює наше здоров'я і робить нас ще більш беззахисними перед небезпечним вірусом. Сьогодні ми розповімо про те, як невеликі зміни у щоденному раціоні можуть полегшити симптоми алергії.

Певні продукти здатні діяти як антигістамінні препарати, надавати заспокійливу дію і зменшувати реакцію організму на пилок та інші алергени, що містяться у навколишньому середовищі.

Увага! Ці продукти не можуть замінити медикаментозне лікування, їх варто використовувати як доповнення до терапії, а не замість неї.

Імбир

Імбир відомий своїми протизапальними властивостями, які також гарні для ослаблення симптомів алергії. Невелике дослідження, опубліковане у 2016 році, показало, що імбир полегшує симптоми алергічного риніту.

Куркума
Активним компонентом куркуми є куркумін, який володіє протизапальними властивостями, а його протиалергічні властивості обумовлені пригніченням вивільнення гістаміну з клітин. Дослідження 2016 року, опубліковане в Annals of Allergy, Asthma & Immunology, показало поліпшення носового дихання, а також позитивний вплив на імунну відповідь у пацієнтів, які регулярно приймали куркумін.

Помідори

Томати містять лікопін, антиоксидантну сполуку, яка допомагає зменшити запалення. Причому результати деяких досліджень показують, що лікопін допомагає поліпшити дихання навіть у пацієнтів з астмою, напади якої погіршуються на тлі алергії.

Продукти з пробіотиками

Кишківник і особливо бактерії, які живуть всередині нього, відіграють величезну роль у регулюванні роботи нашої імунної системи. І тому продукти, що містять пробіотики, які підтримують баланс кишкової флори, істотно полегшують симптоми алергії. Йогурт, кефір, квашена капуста — усі ці продукти корисні не лише для здоров'я кишківника, але і допомагають у боротьбі з алергією. Не нехтуйте ними.

Цибуля

Кверцетин, природна сполука, на яку є багатою цибуля (а також перець, капуста, яблука і червоні ягоди), діє як антигістамінний засіб і знижує або навіть зовсім виліковує алергічний риніт. Причому краще за все їсти продукти, багаті на кверцетин, у сирому вигляді: за термічної обробки вони втрачають значну частину своїх корисних властивостей.

Лосось

Жирні кислоти омега-3, яких багато у лососі, скумбрії та інших видах риби жирних сортів, допомагають стабілізувати клітинні мембрани, знижуючи ймовірність вивільнення гістаміну за появи алергену. Дослідження, опубліковане у 2007 році у Журналі Американського коледжу харчування, показало, що у жінок, які їли більше риби, у результаті знизилося число нападів сінної лихоманки. Лікарі рекомендують з'їдати дві порції жирної риби на тиждень.

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed