Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Інсульт можна попередити, вживаючи деякі продукти — ми відібрали продукти які допоможуть знизить ризик на 27%





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Інсульт можна попередити, вживаючи деякі продукти — ми відібрали продукти які допоможуть знизить ризик на 27% 20.05.2020

Інсульт можна попередити, вживаючи деякі продукти — ми відібрали продукти які допоможуть знизить ризик на 27%

Продукти, які допоможуть убезпечити себе від інсульту.
Найкращий і найбільш ефективний спосіб захиститися від інсульту — це тримати під контролем артеріальний тиск. Нагадаємо, що ідеальним тиском є 120/80, за наявності рівня "верхнього" 130 і вище варто звертатися до лікаря, а підвищення цієї цифри до 140 є прямим показанням до терапії. Для підтримання здорового рівня кров'яного тиску важливі спосіб життя і раціон харчування: ми відібрали продукти, регулярне вживання яких допоможе тримати тиск під контролем і знизить ризик інсульту на 27%, інформує Ukr.Media.
Жирна риба

Якщо ви з'їдаєте три й більше порцій жирної риби на тиждень, ризик інсульту знижується на 6-12 %. Такі результати шведського дослідження, опублікованого у журналі Stroke ("Інсульт"). Автори дослідження, у якому взяли участь 400 тисяч добровольців, вважають, що уся справа у жирних кислотах омега-3, яких багато у рибі. Ці кислоти зменшують запалення в артеріях, сприяючи поліпшенню кровообігу і зменшуючи ймовірність утворення тромбів.

Вівсянка

Вівсянка допомагає тримати під контролем рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ: завдяки високому вмісту клітковини, вівсянка допомагає знизити рівень небезпечного холестерину і захистити наші артерії — а це означає, що й знизити ризик розвитку інсульту.

Чорниця

А також ожина, лохина, чорна смородина та інші чорні і червоні ягоди. У них багато антиоксидантів, які сприяють розширенню кровоносних судин, налагоджуючи тим самим кровотік і знижуючи артеріальний тиск. Влітку можна їсти ягоди свіжими, а взимку додавати заморожені або сушені у вашу вівсяну кашу. Антиоксиданти допомагають розширенню кровоносних судин, щоб підтримувати сильний кровотік, одночасно зменшуючи запалення. Намагайтеся з'їдати від семи до десяти порцій фруктів і овочів щодня, щоб запобігти розвитку інсульту. Чашка чорниці вважається двома порціями до вашої мети.
Молоко

Люди, які регулярно п'ють молоко, у результаті мають більш низький ризик розвитку гіпертонії, ніж ті, хто від нього відмовляється — такі результати дослідження, проведеного фахівцями австралійського університету Монаш. До схожих результатів прийшли автори японського дослідження, у якому взяли участь понад 3 тисяч осіб: спостереження за їх здоров'ям протягом 22 років показало, що 2 склянки молока на день удвічі знижують ризик інсульту. Найімовірніше, справа у наявності у молоці магнію, кальцію і калію, яких у ньому багато, і які є дуже важливими для здоров'я серця та судин.

Банани

Навіть якщо у вас гіпертонія, вживання великої кількості калію і продуктів, що містять його, може допомогти у зниженні кров'яного тиску. Щоденна добова норма для дорослого — 4700 міліграмів на день. Чемпіони за вмістом калію — це, звичайно ж, банани. Причому лікарі рекомендують вибирати зелені, не зовсім стиглі: у них особливо багато крохмалю, який знижує чутливість до інсуліну. Це допоможе не лише знизити ризик розвитку діабету, але і поліпшити кровообіг, а це означає — знизити тиск.

Гарбузове насіння

Регулярне вживання продуктів, багатих на магній, може знизити ризик розвитку інсульту на 22% — такі дані дослідження, опублікованого у журналі Stroke, у рамках якого оцінювався стан здоров'я понад 14 000 людей. Рекомендована добова доза магнію — 500 мг, причому майже 18 % від неї можуть дати лише дві столові ложки гарбузового насіння. Їх можна додавати до салатів, випічки або гризти так — і залишатися здоровим.

Шпинат

У ньому багато магнію, а ще — фолієвої кислоти, вітаміну C. Як показали результати дослідження, опублікованого у журналі Американської медичної асоціації, дієта, багата на фолієву кислоту, знижує ризик розвитку інсульту навіть у людей з гіпертонією.

Мигдаль

Мононенасичені жири, на які багатий мигдаль, допомагають тримати рівень холестерину під контролем, знижуючи "шкідливий" і підвищуючи "корисний". А також у мигдалі багато вітаміну Е, який попереджає утворення шкідливого нальоту у ваших артеріях.

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed