Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня 25.05.2020

Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня

Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня
Ви знали, що морква практично на 90% складається з води, а низька кількість калорій робить її безпечним продуктом для людей, які борються із зайвими кілограмами? Однак не в цьому головна перевага моркви. Вона повинна бути в раціоні кожної людини завдяки великій кількості поживних речовин в своєму складі. Овоч є джерелом клітковини, а завдяки низькому глікемічному індексу підходить для діабетиків. Чим ще корисна морква?

Зниження ризику онкології

Каротиноїди в складі моркви допомагають запобігати розвиток ракових клітин. Цей овоч помітно знижує ризик розвитку раку простати, молочних залоз, легенів, шлунка і товстої кишки, інформує Ukr.Media.
Нормалізація рівня холестерину в крові

Високий вміст поганого холестерину сприяє формуванню бляшок всередині артерій, що може призвести до тромбозу, а також інфаркту, інсульту та інших небезпечних для життя станів. Щоб поліпшити роботу серцево-судинної системи, необхідно щодня з'їдати по 200 грамів моркви.
Боротьба із надмірною вагою

Морква допомагає людині швидше насититися і не відчувати голоду тривалий час. Таким чином, процес зниження ваги прискорюється, а організм отримує масу корисних речовин.

Поліпшення стану органів зору

Морква є одним з головних джерел вітаміну А, який необхідний для підтримання хорошого зору. Цей компонент допомагає зберегти здоров'я судин очей, фоточутливість оболонки очного яблука, а також захищає від ряду хвороб очей.

Запобігання анемії

Овоч відрізняється високим вмістом вітаміну С і ряду антиоксидантів. Це в свою чергу захищає організм від виникнення анемії, яка може виникати з-за менструації, маткової кровотечі і анемії шлунково-кишкового тракту.

Нормалізація кров'яного тиску

Клітковина і калій у складі моркви зміцнюють м'яз серця, розширюють судини, завдяки чому тиск людини приходить у норму.

Зміцнення кісток

Вживаючи моркву, людина отримує необхідний її вітамін К2, який приводить в норму процес обміну речовин в кістках, а значить не дозволяє виводитися кальцію в надмірній кількості. Таким чином, моркву слід вживати для профілактики переломів кісток і остеопорозу.

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed