Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня 25.05.2020

Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня

Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня
Ви знали, що морква практично на 90% складається з води, а низька кількість калорій робить її безпечним продуктом для людей, які борються із зайвими кілограмами? Однак не в цьому головна перевага моркви. Вона повинна бути в раціоні кожної людини завдяки великій кількості поживних речовин в своєму складі. Овоч є джерелом клітковини, а завдяки низькому глікемічному індексу підходить для діабетиків. Чим ще корисна морква?

Зниження ризику онкології

Каротиноїди в складі моркви допомагають запобігати розвиток ракових клітин. Цей овоч помітно знижує ризик розвитку раку простати, молочних залоз, легенів, шлунка і товстої кишки, інформує Ukr.Media.
Нормалізація рівня холестерину в крові

Високий вміст поганого холестерину сприяє формуванню бляшок всередині артерій, що може призвести до тромбозу, а також інфаркту, інсульту та інших небезпечних для життя станів. Щоб поліпшити роботу серцево-судинної системи, необхідно щодня з'їдати по 200 грамів моркви.
Боротьба із надмірною вагою

Морква допомагає людині швидше насититися і не відчувати голоду тривалий час. Таким чином, процес зниження ваги прискорюється, а організм отримує масу корисних речовин.

Поліпшення стану органів зору

Морква є одним з головних джерел вітаміну А, який необхідний для підтримання хорошого зору. Цей компонент допомагає зберегти здоров'я судин очей, фоточутливість оболонки очного яблука, а також захищає від ряду хвороб очей.

Запобігання анемії

Овоч відрізняється високим вмістом вітаміну С і ряду антиоксидантів. Це в свою чергу захищає організм від виникнення анемії, яка може виникати з-за менструації, маткової кровотечі і анемії шлунково-кишкового тракту.

Нормалізація кров'яного тиску

Клітковина і калій у складі моркви зміцнюють м'яз серця, розширюють судини, завдяки чому тиск людини приходить у норму.

Зміцнення кісток

Вживаючи моркву, людина отримує необхідний її вітамін К2, який приводить в норму процес обміну речовин в кістках, а значить не дозволяє виводитися кальцію в надмірній кількості. Таким чином, моркву слід вживати для профілактики переломів кісток і остеопорозу.

Возврат к списку


Новини
19.10.2020  Вчені виявили напій, вживаний на сніданок, який допомагає знижувати артеріальний тиск
16.10.2020  Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани
15.10.2020  У цих продуктах міститься багато вітаміну К
09.10.2020  Ці способи допоможуть нормалізувати рівень вашого кортизолу
08.10.2020  Незвичні відчуття в руках можуть вказувати на підвищений рівень холестерину — медики
07.10.2020  Продукти, які допоможуть підняти рівень гемоглобіну у крові
06.10.2020  Ефірні олії, які заспокоюють, розслаблюють і нормалізують сон
05.10.2020  Як треба вживати сир, щоб кальцій з нього максимально засвоювався організмом
02.10.2020  Вчені виявили спецію, яка знижує тиск та рівень цукру у крові людини
01.10.2020  Чому не можна кип'ятити ту саму воду декілька разів
30.09.2020  Як малорухливий спосіб життя впливає на ваше тіло
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
HINARI
PubMed