Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Простий спосіб зробити їжу з високим вмістом жирів або вуглеводів більш корисною для здоров'я

Українська наукова та освітянська спільнота звертається до Вас за підтримкою! Докладніше>>>

The Ukrainian scientific and educational community is turning to you for support! More details>>>





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Простий спосіб зробити їжу з високим вмістом жирів або вуглеводів більш корисною для здоров'я 28.05.2020

Простий спосіб зробити їжу з високим вмістом жирів або вуглеводів більш корисною для здоров'я

Якщо відмовитися від шкідливої їжі не виходить.
Додаючи спеції в їжу, що містить велику кількість жирів і вуглеводів, ви знижуєте її шкідливий вплив на здоров'я. Такі висновки зробили фахівців з Університету штату Пенсільванія (США), інформує Ukr.Media.
Одна з ключових особливостей висококалорійної їжі, з-за яких вона шкідлива, це те, що її вживання провокує запальну реакцію в організмі. Під дією хронічного запалення людина починає посилено накопичувати зайву вагу, а також стає схильна до підвищеного ризику розвитку серцево-судинних захворювань і раку.

Золотий стандарт — це, звичайно, забезпечення людей більш здоровим харчуванням, фізичні вправи, і, як наслідок, зниження ваги. Але ці поведінкові зміни складні та вимагають часу. Ми хотіли з'ясувати, чи дасть позитивний ефект додавання в їжу суміші звичних спецій, — заявила Конні Роджерс, одна з авторів дослідження.
Корисні прянощі

В ході експерименту вчені використовували суміш базиліка, лаврового листа, чорного перцю, кориці, коріандру, зіри, імбиру, орегано, петрушки, червоного перцю, розмарину, чебрецю та куркуми. У дослідженні взяли участь 12 добровольців у віці від 40 до 65 років. Більшість з них мали проблеми із надмірною вагою.

Кожний з учасників протягом трьох днів випробував три варіанти вживання висококалорійної їжі: без спецій зовсім, з додаванням двох грамів спецій, з додаванням шести грамів спецій. Після кожного експериментального обіду учасники чотири рази здавали кров, щоб вчені могли відстежити, як їжа сильно вплинула на маркери запалення в організмі.
Проаналізувавши дані, дослідники виявили, що кількість запальних цитокінів найбільше зменшилася після приймання їжі, що містить шість грамів спецій. Це близько однієї чайної ложки сухих спецій або однієї столової, якщо частину трав (базилік, петрушка, чебрець, орегано) використовувати свіжими.

Якщо вам подобаються спеції, вони можуть стати способом зробити їжу з високим вмістом жирів або вуглеводів більш корисною для здоров'я. Ми не можемо сказати, відповідальна за це одна або кілька прянощів зокрема, але вивчена нами суміш справила позитивний ефект, — резюмує результати роботи Конні Роджерс.

Возврат к списку


Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed