Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Простий спосіб зробити їжу з високим вмістом жирів або вуглеводів більш корисною для здоров'я





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Простий спосіб зробити їжу з високим вмістом жирів або вуглеводів більш корисною для здоров'я 28.05.2020

Простий спосіб зробити їжу з високим вмістом жирів або вуглеводів більш корисною для здоров'я

Якщо відмовитися від шкідливої їжі не виходить.
Додаючи спеції в їжу, що містить велику кількість жирів і вуглеводів, ви знижуєте її шкідливий вплив на здоров'я. Такі висновки зробили фахівців з Університету штату Пенсільванія (США), інформує Ukr.Media.
Одна з ключових особливостей висококалорійної їжі, з-за яких вона шкідлива, це те, що її вживання провокує запальну реакцію в організмі. Під дією хронічного запалення людина починає посилено накопичувати зайву вагу, а також стає схильна до підвищеного ризику розвитку серцево-судинних захворювань і раку.

Золотий стандарт — це, звичайно, забезпечення людей більш здоровим харчуванням, фізичні вправи, і, як наслідок, зниження ваги. Але ці поведінкові зміни складні та вимагають часу. Ми хотіли з'ясувати, чи дасть позитивний ефект додавання в їжу суміші звичних спецій, — заявила Конні Роджерс, одна з авторів дослідження.
Корисні прянощі

В ході експерименту вчені використовували суміш базиліка, лаврового листа, чорного перцю, кориці, коріандру, зіри, імбиру, орегано, петрушки, червоного перцю, розмарину, чебрецю та куркуми. У дослідженні взяли участь 12 добровольців у віці від 40 до 65 років. Більшість з них мали проблеми із надмірною вагою.

Кожний з учасників протягом трьох днів випробував три варіанти вживання висококалорійної їжі: без спецій зовсім, з додаванням двох грамів спецій, з додаванням шести грамів спецій. Після кожного експериментального обіду учасники чотири рази здавали кров, щоб вчені могли відстежити, як їжа сильно вплинула на маркери запалення в організмі.
Проаналізувавши дані, дослідники виявили, що кількість запальних цитокінів найбільше зменшилася після приймання їжі, що містить шість грамів спецій. Це близько однієї чайної ложки сухих спецій або однієї столової, якщо частину трав (базилік, петрушка, чебрець, орегано) використовувати свіжими.

Якщо вам подобаються спеції, вони можуть стати способом зробити їжу з високим вмістом жирів або вуглеводів більш корисною для здоров'я. Ми не можемо сказати, відповідальна за це одна або кілька прянощів зокрема, але вивчена нами суміш справила позитивний ефект, — резюмує результати роботи Конні Роджерс.

Возврат к списку


Новини
26.06.2020  Що відбувається з вашим тілом, коли ви сидите весь день
25.06.2020  5 нетипових ознак ішемічної хвороби серця, які варто взяти до уваги
24.06.2020  Корисні властивості герані та застосування в народній медицині
23.06.2020   Лікарі розповіли, як стрес порушує роботу кишечника і провокує ряд захворювань
22.06.2020  Вітамін В12: чому він такий важливий для організму і в яких продуктах міститься
19.06.2020  Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню
18.06.2020  Якими секретами здоров'я і довголіття володіють тибетські монахи
17.06.2020  10 вагомих доводів вживати буряк і от як зробити це правильно
16.06.2020  Вчені виявили продукти, які здатні викликати запалення у печінці
15.06.2020  Чому варто почати пити гарячий шоколад
12.06.2020  Звичайні речі, які можуть бути шкідливіші за куріння
11.06.2020  Корисні властивості часнику, які доведені вченими
10.06.2020  Прості і смачні способи прискорити обмін речовин не докладаючи особливих зусиль
09.06.2020  Як не постраждати від укусів кліщів під час відпочинку на природі: корисні поради
05.06.2020  Ці 8 продуктів стануть вам у нагоді за наявності "забитих" артерій
04.06.2020  Яким чином жир на животі шкодить здоров'ю і чому він з'являється
03.06.2020  Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя
02.06.2020  8 фактів про здоров'я серця, які треба взяти до уваги тим, хто хоче стати довгожителем
01.06.2020  8 продуктів, які треба вживати, щоб не мати дефіциту вітаміну D
29.05.2020  7 продуктів, які можуть позмагатися з ліками за ефективність
HINARI
PubMed