Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя 03.06.2020

Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя

Щоб жити довше, можна перекушувати шоколадом.
Фахівці з Кембриджського університету визначили, що звичка перекушувати шоколадом може збільшувати тривалість життя. Інші дослідження також підтверджують це, інформує Ukr.Media.
Вчені визначили, що багаті на антиоксиданти, насичені поживними речовинами гірко-солодкі продукти приносять дуже багато користі організму, сприяють довголіттю. Їх яскравий представник — це темний шоколад.

Кембриджськими дослідниками був проведений метааналіз восьми досліджень, які зібрали дані майже 21 тис. (20 951) осіб. Про цю роботу докладно пише журнал Heart. Її результати свідчать: люди, які часто використовують темний шоколад як перекус, мають більш низький ризик серцевих захворювань, інсультів.

Висновок про те, що такий перекус оздоровлює людям серце, був зроблений і співробітниками Гарвардської медичної школи, що вивчали показники декількох тисяч людей віком від 25 до 93 років, які були учасниками дослідницького проєкту Національного інституту серця, легенів і крові (NHLBI). Було встановлено, що ті люди, які їли чорний шоколад більше п'яти разів на тиждень, зменшували свій ризик серцевих захворювань на 57 відсотків.
Здатність шоколаду покращувати функції серцево-судинної системи є однією з причин, що пояснюють, чому даний продукт може збільшувати тривалість життя.

Перекушуючи ним, ми забезпечуємо організм найважливішими мінералами, залізом і магнієм. Крім того, він містить речовини, флавоноїди, які допомагають організму виробляти оксид азоту, який сприяє розслабленню кровоносних судин, зниженню кров'яного тиску. Також вони є одними з найбільш потужних антиоксидантів, що захищають клітини від пошкоджень, викликаних вільними радикалами (нестабільні молекули кисню, що провокують окислювальний стрес, старішання, запальні процеси).
"Темний шоколад багатий на антиоксиданти, тому він може допомогти запобігти розвитку раку. Його регулярне споживання у кількості близько 30 грамів може стати одним із способів збільшити тривалість життя", — резюмували медики.

Возврат к списку


Новини
13.01.2021  Вчені розповіли, що між кашлем та високим артеріальним тиском є зв'язок
12.01.2021  Вчені виявили, що рівень заліза у крові може впливати на тривалість життя людини
11.01.2021  Які продукти найкраще зміцнюють імунітет
06.01.2021  Вчені з'ясували, як у хворих на COVID-19 починається смертельна пневмонія
05.01.2021  Цікавий факт: музика зменшує біль після операцій
04.01.2021  Піна з рофлуміластом допомогла знизити симптоми псоріазу
30.12.2020  Запах риби чи сірки: після Covid-19 можливі нюхові галюцинації
29.12.2020  Вчені розповіли, що часте позіхання може бути досить інформативним стосовно здоров'я людини
28.12.2020  Британські вчені виявили «універсальний метод» лікування раку
25.12.2020  Інноваційний метод лікування глухоти розробили ізраїльські вчені
24.12.2020  Небезпечний для життя пульс назвали дослідники
23.12.2020  Вчені довели генетичний зв'язок між кольором волосся і імунною системою організму
22.12.2020  У більшості перехворілих на COVID-19 через пів року є антитіла: дослідження
21.12.2020  Українцям радять не їхати до низки регіонів Великої Британії через мутацію коронавірусу
18.12.2020  Лікар розповів, чому втрата нюху при COVID-19 хороший знак
17.12.2020  Діти легше переносять Covid. Учені з'ясували чому
16.12.2020  Золотистий стафілокок може бути ліками
15.12.2020  Названа нова причина захворювань кишечника: справа зовсім не в їжі
14.12.2020  Постковідний синдром – життя до та після
11.12.2020  Атрофія мозку. Несподівані наслідки COVID-19
HINARI
PubMed