Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя 03.06.2020

Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя

Щоб жити довше, можна перекушувати шоколадом.
Фахівці з Кембриджського університету визначили, що звичка перекушувати шоколадом може збільшувати тривалість життя. Інші дослідження також підтверджують це, інформує Ukr.Media.
Вчені визначили, що багаті на антиоксиданти, насичені поживними речовинами гірко-солодкі продукти приносять дуже багато користі організму, сприяють довголіттю. Їх яскравий представник — це темний шоколад.

Кембриджськими дослідниками був проведений метааналіз восьми досліджень, які зібрали дані майже 21 тис. (20 951) осіб. Про цю роботу докладно пише журнал Heart. Її результати свідчать: люди, які часто використовують темний шоколад як перекус, мають більш низький ризик серцевих захворювань, інсультів.

Висновок про те, що такий перекус оздоровлює людям серце, був зроблений і співробітниками Гарвардської медичної школи, що вивчали показники декількох тисяч людей віком від 25 до 93 років, які були учасниками дослідницького проєкту Національного інституту серця, легенів і крові (NHLBI). Було встановлено, що ті люди, які їли чорний шоколад більше п'яти разів на тиждень, зменшували свій ризик серцевих захворювань на 57 відсотків.
Здатність шоколаду покращувати функції серцево-судинної системи є однією з причин, що пояснюють, чому даний продукт може збільшувати тривалість життя.

Перекушуючи ним, ми забезпечуємо організм найважливішими мінералами, залізом і магнієм. Крім того, він містить речовини, флавоноїди, які допомагають організму виробляти оксид азоту, який сприяє розслабленню кровоносних судин, зниженню кров'яного тиску. Також вони є одними з найбільш потужних антиоксидантів, що захищають клітини від пошкоджень, викликаних вільними радикалами (нестабільні молекули кисню, що провокують окислювальний стрес, старішання, запальні процеси).
"Темний шоколад багатий на антиоксиданти, тому він може допомогти запобігти розвитку раку. Його регулярне споживання у кількості близько 30 грамів може стати одним із способів збільшити тривалість життя", — резюмували медики.

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed