Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

10 вагомих доводів вживати буряк і от як зробити це правильно





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

10 вагомих доводів вживати буряк і от як зробити це правильно 17.06.2020

10 вагомих доводів вживати буряк і от як зробити це правильно

Ви не любите буряк? — ми розкажемо як полюбити!
Покращує функцію печінки

Буряковий сік часто використовується в детокс-дієтах. Це тому, що він допомагає поліпшити функцію печінки, яка, своєю чергою, допомагає виводити токсини з усього організму, інформує Ukr.Media.
Збільшення рівня гемоглобіну

Дуже важливо, щоб ваш гемоглобін був на оптимальному рівні, щоб ваше тіло функціонували належним чином. Низький рівень гемоглобіну може викликати анемію, чого можна уникнути, регулярно вживаючи буряк.

Вироблення гемоглобіну вимагає заліза, фолата і вітаміну B12. Буряк є відмінним джерелом фолієвої кислоти, а також хорошим джерелом заліза.

Зменшить запалення

Симптоми, які включають почервоніння, набряк і біль, можуть викликати багато дискомфорту. Було доведено, що споживання буряка зменшує запалення.

Він містить беталаін, який проявляє протизапальні властивості.

Допомога в детоксикації

Щоб ваше тіло функціонувало оптимально, необхідно позбутися від токсинів, які можуть заподіяти шкоду. У буряковому соку є певні сполуки, звані беталаіни, які допомагають організму виводити токсини.

Покращує витривалість

Якщо випити буряковий сік перед тренуванням, то він може допомогти збільшити витривалість і поліпшити спортивні результати.

Буряк допомагає поліпшити циркуляцію кисню в м'язах, що призводить до підвищення опірності, а також підвищенню продуктивності.

Запобігає недоумкуватість

З віком наші когнітивні здібності починають знижуватися. Однією з основних причин цього є зменшення припливу крові до мозку.

Щоб збільшити приплив крові до мозку, рекомендується вживати буряк. Розумові здібності значно поліпшуються при регулярному вживанні сирого буряка.

Буряк допомагає вилікувати артрит

Велика кількість буряків може перешкоджати засвоєнню кальцію! Але помірна допомагає вилікувати і запобігти артрит, розчиняючи накопичені відкладення навколо суглобів і тканин. Високий вміст лугу в буряковому соку викликає розчинення цих відкладень.
Боротьба з анемією

Анемія — це стан, при якому в крові низький рівень гемоглобіну. Буряк містить велику кількість фосфору, магнію, калію, цинку, кальцію, йоду, сірки, міді, жирів, вітамінів В1, В2, В6, вітаміну Р і ніацину. В результаті він ефективно допомагає боротися з анемією.

Контроль діабету

Буряк містить альфа-ліпоєвукислоту, антиоксидант, який знижує рівень глюкози та підвищує чутливість до інсуліну. Знімає стрес-індуковані зміни у діабетиків. Дослідження підтверджують, що цей антиоксидант бореться з такими станами, як периферична і вегетативна нейропатія у людей з діабетом.

Запобігає атеросклерозу

Оксид азоту необхідний для розширення кровоносних судин і допомагає поліпшити кровообіг. В результаті це стає ефективною профілактикою артеріальних захворювань, таких як атеросклероз. Буряк містить значну кількість оксиду азоту, що сприяє зниженню ймовірності атеросклерозу.

Він працює як миючий засіб для тіла

Буряковий сік у поєднанні з соком моркви та/або огірка творить чудеса, щоб очистити організм зсередини. Особливо для очищення нирок і жовчного міхура.

Вибір і зберігання

Як і у випадку більшості свіжих соків, буряковий сік не можна зберігати протягом тривалого часу. Якщо ви готуєте буряковий сік, рекомендується пити його відразу. Це пов'язано з двома факторами — теплом і окисленням, — яке може призвести до деградації соку. Але ви можете зберігати його в холодильнику, якщо ви використовуєте герметичний скляний контейнер для зберігання.

Додавання соку лимона або лайма або будь-якого іншого фрукта, який містить лимонну кислоту, може допомогти продовжити термін придатності соку, оскільки він діє як природний консервант.

Ще один спосіб зберегти сік — заморозити його, але це може призвести до втрати поживних речовин.

Завжди віддавайте перевагу вживанню сирого буряка. Вплив високих температур може призвести до того, що буряк втратить свою харчову цінність.

Інші поради щодо використання бурякового соку

Буряк дає здоровий плюс вашим смузі з яблуком, капустою або шпинатом.

Буряковий сік — це по суті здоров'я в склянці. Тому обов'язково включіть його у свій раціон. Особливо, якщо у вас є проблеми з випаданням волосся.

Обережність

Хоча буряковий сік безпечний при вживанні в помірних кількостях, але надмірне вживання бурякового соку може викликати низький рівень кальцію і посилити захворювання нирок.

Буряковий сік може також привести до стану, який називається бетурія, коли сеча стає рожевою або червоною. Це не вважається шкідливим, але може вказувати на дефіцит заліза, а також наявні проблем з нирками.

Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

Возврат к списку


Новини
19.10.2020  Вчені виявили напій, вживаний на сніданок, який допомагає знижувати артеріальний тиск
16.10.2020  Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани
15.10.2020  У цих продуктах міститься багато вітаміну К
09.10.2020  Ці способи допоможуть нормалізувати рівень вашого кортизолу
08.10.2020  Незвичні відчуття в руках можуть вказувати на підвищений рівень холестерину — медики
07.10.2020  Продукти, які допоможуть підняти рівень гемоглобіну у крові
06.10.2020  Ефірні олії, які заспокоюють, розслаблюють і нормалізують сон
05.10.2020  Як треба вживати сир, щоб кальцій з нього максимально засвоювався організмом
02.10.2020  Вчені виявили спецію, яка знижує тиск та рівень цукру у крові людини
01.10.2020  Чому не можна кип'ятити ту саму воду декілька разів
30.09.2020  Як малорухливий спосіб життя впливає на ваше тіло
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
HINARI
PubMed