Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню 19.06.2020

Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню

Мігрень можна контролювати, вживаючи певні продукти.
Мігрень — найпоширеніша у світі неврологічна проблема, через яку жінки страждають втричі частіше за чоловіків. Вчені вважають, що для отримання помітного лікувального ефекту жертвам головного болю потрібні зелені листові овочі, інформує Ukr.Media.
Найчастіше з неврологічними проблемами до лікарів звертаються жертви мігрені, які скаржаться на такі симптоми, як серйозний головний біль, нудота, підвищена чутливість до світла, непритомність, тимчасова втрата зору і у деяких випадках навіть параліч. Вчені знають, що існує понад 50 пов'язаних з мігренню генів, але досі невідомі усі фактори, що сприяють розвитку нападів. Також відомо, що на мігрені страждають до 6 % чоловіків і до 18 % представниць прекрасної статі, що частково пояснюється жіночими гормонами.
Саме тому мігрень досить часто починає розвиватися під час пубертатного періоду, після народження дітей і менопаузи. Жінки частіше страждають на мігрені ще й через те, що відповідальні за цю хворобу мутації генів проходять через Х-хромосоми, а їх у представниць прекрасної статі у два рази більше, ніж у чоловіків.

Пацієнти з мігренню повинні обов'язково приділяти увагу харчуванню — від нього залежить тяжкість хвороби. Правильно складений раціон — це один із найбільш доступних способів контролю стану. Доведено, що вживання зелених листових овочів знижує симптоматику мігрені. До цих продуктів входять фолати або вітаміни групи B, які є найбільш ефективними. А це означає, що треба обов'язково вживати шпинат, брюссельську капусту, кале і подібні продукти харчування. Бажано, щоб вони входили до вашого щоденного раціону. Ведіть харчовий щоденник, так ви зможете не лише визначити продукти, які полегшують стан, але і знайти їжу, після вживання якої найчастіше з'являються напади мігрені.

Возврат к списку


Новини
26.06.2020  Що відбувається з вашим тілом, коли ви сидите весь день
25.06.2020  5 нетипових ознак ішемічної хвороби серця, які варто взяти до уваги
24.06.2020  Корисні властивості герані та застосування в народній медицині
23.06.2020   Лікарі розповіли, як стрес порушує роботу кишечника і провокує ряд захворювань
22.06.2020  Вітамін В12: чому він такий важливий для організму і в яких продуктах міститься
19.06.2020  Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню
18.06.2020  Якими секретами здоров'я і довголіття володіють тибетські монахи
17.06.2020  10 вагомих доводів вживати буряк і от як зробити це правильно
16.06.2020  Вчені виявили продукти, які здатні викликати запалення у печінці
15.06.2020  Чому варто почати пити гарячий шоколад
12.06.2020  Звичайні речі, які можуть бути шкідливіші за куріння
11.06.2020  Корисні властивості часнику, які доведені вченими
10.06.2020  Прості і смачні способи прискорити обмін речовин не докладаючи особливих зусиль
09.06.2020  Як не постраждати від укусів кліщів під час відпочинку на природі: корисні поради
05.06.2020  Ці 8 продуктів стануть вам у нагоді за наявності "забитих" артерій
04.06.2020  Яким чином жир на животі шкодить здоров'ю і чому він з'являється
03.06.2020  Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя
02.06.2020  8 фактів про здоров'я серця, які треба взяти до уваги тим, хто хоче стати довгожителем
01.06.2020  8 продуктів, які треба вживати, щоб не мати дефіциту вітаміну D
29.05.2020  7 продуктів, які можуть позмагатися з ліками за ефективність
HINARI
PubMed