Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню 19.06.2020

Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню

Мігрень можна контролювати, вживаючи певні продукти.
Мігрень — найпоширеніша у світі неврологічна проблема, через яку жінки страждають втричі частіше за чоловіків. Вчені вважають, що для отримання помітного лікувального ефекту жертвам головного болю потрібні зелені листові овочі, інформує Ukr.Media.
Найчастіше з неврологічними проблемами до лікарів звертаються жертви мігрені, які скаржаться на такі симптоми, як серйозний головний біль, нудота, підвищена чутливість до світла, непритомність, тимчасова втрата зору і у деяких випадках навіть параліч. Вчені знають, що існує понад 50 пов'язаних з мігренню генів, але досі невідомі усі фактори, що сприяють розвитку нападів. Також відомо, що на мігрені страждають до 6 % чоловіків і до 18 % представниць прекрасної статі, що частково пояснюється жіночими гормонами.
Саме тому мігрень досить часто починає розвиватися під час пубертатного періоду, після народження дітей і менопаузи. Жінки частіше страждають на мігрені ще й через те, що відповідальні за цю хворобу мутації генів проходять через Х-хромосоми, а їх у представниць прекрасної статі у два рази більше, ніж у чоловіків.

Пацієнти з мігренню повинні обов'язково приділяти увагу харчуванню — від нього залежить тяжкість хвороби. Правильно складений раціон — це один із найбільш доступних способів контролю стану. Доведено, що вживання зелених листових овочів знижує симптоматику мігрені. До цих продуктів входять фолати або вітаміни групи B, які є найбільш ефективними. А це означає, що треба обов'язково вживати шпинат, брюссельську капусту, кале і подібні продукти харчування. Бажано, щоб вони входили до вашого щоденного раціону. Ведіть харчовий щоденник, так ви зможете не лише визначити продукти, які полегшують стан, але і знайти їжу, після вживання якої найчастіше з'являються напади мігрені.

Возврат к списку


Новини
22.10.2020  Вчені виявили, що вживання фісташок сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину у крові
21.10.2020  Які продукти допомагають знизити тиск при гіпертонії
20.10.2020  Експерти виявили, які продукти сприяють появі головного болю
19.10.2020  Вчені виявили напій, вживаний на сніданок, який допомагає знижувати артеріальний тиск
16.10.2020  Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани
15.10.2020  У цих продуктах міститься багато вітаміну К
09.10.2020  Ці способи допоможуть нормалізувати рівень вашого кортизолу
08.10.2020  Незвичні відчуття в руках можуть вказувати на підвищений рівень холестерину — медики
07.10.2020  Продукти, які допоможуть підняти рівень гемоглобіну у крові
06.10.2020  Ефірні олії, які заспокоюють, розслаблюють і нормалізують сон
05.10.2020  Як треба вживати сир, щоб кальцій з нього максимально засвоювався організмом
02.10.2020  Вчені виявили спецію, яка знижує тиск та рівень цукру у крові людини
01.10.2020  Чому не можна кип'ятити ту саму воду декілька разів
30.09.2020  Як малорухливий спосіб життя впливає на ваше тіло
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
HINARI
PubMed