Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Вітамін В12: чому він такий важливий для організму і в яких продуктах міститься





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вітамін В12: чому він такий важливий для організму і в яких продуктах міститься 22.06.2020

Вітамін В12: чому він такий важливий для організму і в яких продуктах міститься

Які найкращі джерела потрібного організму вітаміну.
Фахівці констатують, що вітамін B12 є одним з найбільш потрібних організму, оскільки захищає клітини головного мозку від запалення, покращує стан серця, сприяє здоров'ю кишечника, допомагає запобігти деменції. Якщо отримувати його з їжі, слід вживати певні продукти, інформує Ukr.Media.
Вітамін В12 (кобаламін) є одним з восьми комплексних вітамінів групи В, які вважаються необхідними для здоров'я людини через їх участь у важливих клітинних процесах, включаючи обмін речовин, кровообіг, когнітивну діяльність. Говорячи про те, чому він є одним з найбільш потрібних організму, вчені пояснюють: В12 підтримує вироблення ланцюгів ДНК, що містять життєво важливий генетичний матеріал.

Також існують інші чинники, що роблять вітамін потрібним організму.

Запобігає анемії

Кобаламін підвищує вироблення червоних кров'яних клітин, що знижує ризик розвитку анемії, стану, здатного викликати занепад тонусу, втому, відчуття в'ялості.

Оздоровлює серце

Він працює разом з іншими вітамінами групи B (В6, В9) — їх комплексна дія пригнічує артеріальну жорсткість, біомаркер серцевих захворювань.
Блокує запалення мозку

Допомагає організму виробляти речовину мієлін, що захищає мозкові нейрони від розвитку запальних процесів.

Сприяє рівновазі

Дефіцит вітаміну В12 створює проблему втрати рівноваги: можуть спостерігатися труднощі при ходьбі, поколювання в ногах.

Підтримує здоров'я порожнини рота

Люди, які мають низький рівень речовини, схильні до порушень у ротовій порожнині, включаючи виразки, глосит, запалення язика.

Важливий для зору

Кобаламін захищає зоровий нерв від запалення і пошкоджень, здатних призводити до дегенерації жовтої плями і сліпоти.

Знижує ризик розвитку деменції

Дослідження підтверджують позитивний вплив вітаміну B12 на мозок, його здатність захищати від вікового розумового розладу.

Зміцнює кишечник

Низький рівень речовини викликає проблеми з травленням: втрату апетиту, запори, діарею.

Як отримати вітамін В12?

«Люди всіх вікових груп можуть відчувати його дефіцит, в цьому випадку можуть спостерігатися когнітивні проблеми, жовтяниця, анемія, запори, утома або загальна слабкість, задишка, підвищена нервозність. Часто брак В12 пов'язаний з тим, що в їжу не вживається достатня кількість продуктів, які його містять», — попереджають експерти.

Вони назвали кращі джерела потрібного організму вітаміну:

яловичина,
яловича печінка,
молюски,
сардини,
тунець,
дріжджі,
форель,
молоко (включаючи рослинне),
яйця,
тофу.

Возврат к списку


Новини
19.10.2020  Вчені виявили напій, вживаний на сніданок, який допомагає знижувати артеріальний тиск
16.10.2020  Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани
15.10.2020  У цих продуктах міститься багато вітаміну К
09.10.2020  Ці способи допоможуть нормалізувати рівень вашого кортизолу
08.10.2020  Незвичні відчуття в руках можуть вказувати на підвищений рівень холестерину — медики
07.10.2020  Продукти, які допоможуть підняти рівень гемоглобіну у крові
06.10.2020  Ефірні олії, які заспокоюють, розслаблюють і нормалізують сон
05.10.2020  Як треба вживати сир, щоб кальцій з нього максимально засвоювався організмом
02.10.2020  Вчені виявили спецію, яка знижує тиск та рівень цукру у крові людини
01.10.2020  Чому не можна кип'ятити ту саму воду декілька разів
30.09.2020  Як малорухливий спосіб життя впливає на ваше тіло
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
HINARI
PubMed