Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Експерти виявили, яке молоко сприяє зниженню рівня поганого холестерину





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Експерти виявили, яке молоко сприяє зниженню рівня поганого холестерину 28.08.2020

Експерти виявили, яке молоко сприяє зниженню рівня поганого холестерину

За даними експертів існує "гарний" холестерин (ЛПВЩ), завдяки якому відбувається транспортування холестерину у печінку, і "поганий" холестерин (ЛПНЩ), який закупорює артерії в організмі, перешкоджаючи таким чином нормальному кровообігу, і підвищуючи ризик закупорки судин. Для того, щоб уникнути небезпечних наслідків для організму, слід стежити, щоб рівень ЛПНЩ не підвищувався, а рівень ЛПВЩ не знижувався нижче за норму.
Одним з основних факторів, що регулює цей баланс, є дотримання дієти, вірніше введення у свій раціон продуктів, здатних впоратися з "поганим" холестерином і підтримати "гарний". До таких продуктів належать соєві боби. Науково доведено, що у соєвих бобах міститься досить висока кількість білка і ізофлавонів, здатних знизити рівень "поганого" холестерину.

Експерти встановили, що лише один місяць вживання у їжу сої здатне збільшити рівень ЛПВЩ до 1,4мг/дл, одночасно знижуючи ЛПНЩ на 4 мг/дл. Найменш обробленою формою сої є соєве молоко. Вчені довели, що у такій формі соя найбільш корисна для нашого організму. Тільки одного соєвого молока буде замало, щоб привести показники холестерину у норму. Вкрай важливо людям, схильним до утворення холестеринових бляшок, виключити зі свого раціону жирну їжу, що містить насичені жири.

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed