Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Серцева ягода. У чому користь глоду і в чому шкода





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НМАПО імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Серцева ягода. У чому користь глоду і в чому шкода 01.09.2020

Серцева ягода. У чому користь глоду і в чому шкода

У традиційній медицині плоди глоду застосовувалися при серцебитті, безсонні як у вигляді препаратів, так і у свіжому вигляді, а також у вигляді борошна, приготовленого з висушених і розмелених плодів. Крім того, глід має протисклеротичні властивості, показаний людям з аритмією — він відновлює нормальний серцевий ритм. У Європі XIX століття ці плоди вважалися незамінним засобом для сердечників і призначалися в випадках, коли інші ліки не допомагали. Ще одна важлива властивість ягід глоду: він здатний знижувати тиск. Всі ці якості показані людям похилого віку. Нарешті, глід має спазмолітичні властивості, вибірково розширюючи коронарні судини й судини головного мозку. Це дозволяє направлено використовувати рослину для поліпшення постачання киснем міокарда і нейронів головного мозку. Однак при вживанні все ж слід дотримуватися обережності й міри. У день максимальна доза свіжих ягід повинна складати не більше однієї склянки. При цьому потрібно враховувати, що ягоди бувають різні: великі, дрібні. Якщо великі, їх слід з'їдати менше. Ще треба мати на увазі, що ця ягода має послаблюючу дію через вміст пектинів.
Передозування може загрожувати сильним зниженням тиску. Особливо це важливо знати людям зі зниженим артеріальним тиском.

Крім свіжих ягід глід можна вживати у вигляді киселю, компоту. Дозування те ж — стакан, максимум півтора в день. Також добре з глоду робити варення. Але, щоб цілющі властивості збереглися, слід його не переварювати. А для кращого збереження додавати лимонну кислоту і тримати готовий продукт в холодильнику.

Возврат к списку


Новини
19.10.2020  Вчені виявили напій, вживаний на сніданок, який допомагає знижувати артеріальний тиск
16.10.2020  Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани
15.10.2020  У цих продуктах міститься багато вітаміну К
09.10.2020  Ці способи допоможуть нормалізувати рівень вашого кортизолу
08.10.2020  Незвичні відчуття в руках можуть вказувати на підвищений рівень холестерину — медики
07.10.2020  Продукти, які допоможуть підняти рівень гемоглобіну у крові
06.10.2020  Ефірні олії, які заспокоюють, розслаблюють і нормалізують сон
05.10.2020  Як треба вживати сир, щоб кальцій з нього максимально засвоювався організмом
02.10.2020  Вчені виявили спецію, яка знижує тиск та рівень цукру у крові людини
01.10.2020  Чому не можна кип'ятити ту саму воду декілька разів
30.09.2020  Як малорухливий спосіб життя впливає на ваше тіло
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
HINARI
PubMed