Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Серцева ягода. У чому користь глоду і в чому шкода





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Серцева ягода. У чому користь глоду і в чому шкода 01.09.2020

Серцева ягода. У чому користь глоду і в чому шкода

У традиційній медицині плоди глоду застосовувалися при серцебитті, безсонні як у вигляді препаратів, так і у свіжому вигляді, а також у вигляді борошна, приготовленого з висушених і розмелених плодів. Крім того, глід має протисклеротичні властивості, показаний людям з аритмією — він відновлює нормальний серцевий ритм. У Європі XIX століття ці плоди вважалися незамінним засобом для сердечників і призначалися в випадках, коли інші ліки не допомагали. Ще одна важлива властивість ягід глоду: він здатний знижувати тиск. Всі ці якості показані людям похилого віку. Нарешті, глід має спазмолітичні властивості, вибірково розширюючи коронарні судини й судини головного мозку. Це дозволяє направлено використовувати рослину для поліпшення постачання киснем міокарда і нейронів головного мозку. Однак при вживанні все ж слід дотримуватися обережності й міри. У день максимальна доза свіжих ягід повинна складати не більше однієї склянки. При цьому потрібно враховувати, що ягоди бувають різні: великі, дрібні. Якщо великі, їх слід з'їдати менше. Ще треба мати на увазі, що ця ягода має послаблюючу дію через вміст пектинів.
Передозування може загрожувати сильним зниженням тиску. Особливо це важливо знати людям зі зниженим артеріальним тиском.

Крім свіжих ягід глід можна вживати у вигляді киселю, компоту. Дозування те ж — стакан, максимум півтора в день. Також добре з глоду робити варення. Але, щоб цілющі властивості збереглися, слід його не переварювати. А для кращого збереження додавати лимонну кислоту і тримати готовий продукт в холодильнику.

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed