Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Селера: корисні властивості і протипоказання





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

 Селера: корисні властивості і протипоказання 29.09.2020

Селера: корисні властивості і протипоказання

Говорячи про корисні властивості селери, не можна не відзначити, що вона володіє унікальним хімічним складом, що містить вітаміни А, Е, групи B, аскорбінову кислоту, біотин. Рослина багата насиченими жирними кислотами, мікро і макроелементами, такими як залізо, калій, фосфор, магній. Поживна цінність в 100 грамах продукту становить:

клітковина — 9%;
білки — 1,1%;
вуглеводи — 1,64%;
жири — 0,15%;
вода — 3,67%.
У чому цінність селери для людського організму

Якщо порівнювати користь і шкоду селери для здоров'я, то корисних якостей у неї буде значно більше, ніж шкідливих. За рахунок свого насиченого складу вона надає оздоровчий вплив на організм і дозволяє уповільнити природні процеси старіння. Одним з основних її властивостей є здатність активувати імунні сили людини. Регулярне вживання бульб і черешків допомагає легше справлятися з вірусними інфекціями, зводить до мінімуму ймовірність загострення хронічних захворювань і пригнічує дію будь-яких шкідливих мікроорганізмів.

Зелень і коріння рослини часто використовують для лікування розладів травлення. Їх додавання в раціон позбавляє від диспепсії, усуває біль при хворобах органів шлунково-кишкового тракту, виводить зайву рідину і нормалізує метаболізм. Доведено, що цей овоч — це відмінний засіб в лікуванні таких патологій, як виразкова хвороба, гастрити з підвищеною або зниженою кислотністю.

Часто селеру застосовують для здоров'я сечостатевої системи. Вона дає високий сечогінний ефект і нормалізує водно-сольовий обмін в людському організмі. Крім цього, рослина має цілий спектр інших корисних впливів:

нормалізує тиск і рівень холестерину;
усуває стреси й дратівливість;
покращує пам'ять і увагу;
надає профілактику онкології;
тонізує організм;
є потужним антиоксидантом;
покращує циркуляцію крові й рухливість судин;
уповільнює утворення вільних радикалів;
омолоджує клітини й тканини;
знімає набряклість;
покращує роботу нирок;
прискорює загоєння ушкоджень на шкірі.
Протипоказання

При всіх своїх достоїнствах селера може завдавати шкоди організму. Від неї слід відмовитися людям, що страждають тромбофлебітом, варикозом, схильністю до кровотеч, тому, що вона має здатність розширювати судинні стінки. Також її небажано вживати годуючим жінкам і під час вагітності, особливо в останньому триместрі. При патологіях органів шлунково-кишкового тракту рослину краще не їсти на голодний шлунок.

Якщо протипоказань немає, овоч допоможе поправити здоров'я і вилікувати багато патологій. Користь і шкода селери не рівнозначні, тому для більшості людей вона стає справжньою панацеєю в оздоровленні й загальному зміцненні організму.

Возврат к списку


Новини
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
11.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між рівнем артеріального тиску і температурою в домі
10.03.2021  Українці розробили пристрій, який може попередити про інсульт
HINARI
PubMed