Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Як треба вживати сир, щоб кальцій з нього максимально засвоювався організмом





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Як треба вживати сир, щоб кальцій з нього максимально засвоювався організмом 05.10.2020

Як треба вживати сир, щоб кальцій з нього максимально засвоювався організмом

Чому кальцій настільки важливий для нормальної життєдіяльності організму

Експерти стверджують, що кальцій є життєво необхідним мікроелементом для організму. Кальцій бере участь у формуванні кісткової тканини людини. Завдяки цьому кістки і зуби людини стають міцними. Він бере участь у виробленні дуже потрібного для організму вітаміну D, бере участь у багатьох процесах, як допоміжна речовина. Наприклад: у м'язовому скороченні, регулюванні згортання крові, нормалізації роботи ЦНС, у регуляції тиску і так далі.

Кальцій надходить до організму людини здебільшого ззовні. Тому дуже важливо споживати його у достатній кількості, а головне — правильно це робити, щоб мінерал повністю засвоювався. Експерти кажуть, що встановлені добові норми кальцію, яких потрібно намагатися дотримуватися щодня:

для дітей з 4-х років, а також жінок до 50 і чоловіків до 70 років — це 1 г кальцію на добу;
для вагітних і мам, що годують грудьми, підлітків 12-17 років, а також жінок, старших за 50 років, а чоловіків, старших за 70 років, — це 1,2-1,5 г на добу.
Як правильно і скільки потрібно їсти сиру для засвоєння організмом кальцію

Джерелами кальцію для людини найчастіше є молочні продукти. Це молоко, кефір, йогурт, сир, сметана. Також його багато у сирі, кунжуті. Але найчастіше експерти рекомендують заповнювати кальцій сиром. Однак, щоб кальцій затримався в організмі, а не пройшов просто транзитом, потрібно виконувати деякі умови.
Важливим є те, що кальцій засвоюється тільки з вітаміном D, жирами, деякими мікроелементами і білками. Тому важливо їсти не просто продукти, багаті на кальцій, а й поєднувати їх з тими, які здатні вплинути на засвоєння кальцію в організмі.

Сир можна їсти з такими продуктами як:

вершкове масло, жовток, печінка, сир;
риба, цвітна капуста, квасоля;
вівсянка, гречка, гарбуз, горіхи, банани, смородина, абрикоси, курага, чорнослив, родзинки;
також буде гарне засвоєння кальцію з морквою, зеленню і медом.
Вони додатково насичують організм вітаміном D, фосфором, калієм і магнієм.

Важливим є вживання не знежиреного сиру, а 5 або 9 %. Лише так кальцій, що знаходиться у ньому, буде засвоюватися. Експерти наголошують, що засвоєння кальцію добре відбувається і за наявності фізичних навантажень. Тому важливо приділяти час і спорту або будь-якій фізичній активності.

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed