Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани 16.10.2020

Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани

Знижують рівень холестерину

Баклажани є гарним джерелом хлорогенової кислоти — потужного поглинача вільних радикалів. Хлорогенова кислота може допомогти знизити рівень "поганого" холестерину, який руйнує артерії. Ця кислота також має противірусні, антиракові та антимікробні властивості.

Зміцнюють здоров'я мозку

Функціонал мозку починає погіршуватися з віком. Встановлено, що регулярне вживання баклажанів допомагає знизити ступінь погіршення розумових здібностей у літніх людей. Люди, що вживають баклажани щотижня, також мають більше сірої речовини у центрах мозку, які контролюють пам'ять і емоції.

Борються з раком

Було виявлено, що поліфеноли, які містяться у баклажанах, мають протиракову дію. Крім того, овоч містить хлорогенову кислоту і антоціани, що володіють протизапальними властивостями. Антиоксиданти захищають клітини від пошкоджень, викликаних вільними радикалами, які також попереджають зростання пухлин і вторгнення ракових клітин, а також сприяють загибелі ракових клітин.

Допомагають контролювати діабет

Баклажани мають низький вміст розчинних вуглеводів і високий вміст клітковини, що робить їх гарною їжею для людей з діабетом. Дослідження підтверджують роль баклажанів у лікуванні і контролі діабету.

Возврат к списку


Новини
16.04.2021  Топ-3 причини, які призводять до енергодефіциту
15.04.2021  Науковці розробили методику 3D-друку кісток з живими клітинами. Це дозволить відновлювати їх просто у тілі людини
14.04.2021  Для лікування інфарктів використовуватимуть отруту скорпіонів
13.04.2021  Вчені знайшли новий спосіб знищувати ракові клітини пухлини головного мозку
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
HINARI
PubMed