Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани

Українська наукова та освітянська спільнота звертається до Вас за підтримкою! Докладніше>>>

The Ukrainian scientific and educational community is turning to you for support! More details>>>





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани 16.10.2020

Через ці причини варто почати частіше вживати баклажани

Знижують рівень холестерину

Баклажани є гарним джерелом хлорогенової кислоти — потужного поглинача вільних радикалів. Хлорогенова кислота може допомогти знизити рівень "поганого" холестерину, який руйнує артерії. Ця кислота також має противірусні, антиракові та антимікробні властивості.

Зміцнюють здоров'я мозку

Функціонал мозку починає погіршуватися з віком. Встановлено, що регулярне вживання баклажанів допомагає знизити ступінь погіршення розумових здібностей у літніх людей. Люди, що вживають баклажани щотижня, також мають більше сірої речовини у центрах мозку, які контролюють пам'ять і емоції.

Борються з раком

Було виявлено, що поліфеноли, які містяться у баклажанах, мають протиракову дію. Крім того, овоч містить хлорогенову кислоту і антоціани, що володіють протизапальними властивостями. Антиоксиданти захищають клітини від пошкоджень, викликаних вільними радикалами, які також попереджають зростання пухлин і вторгнення ракових клітин, а також сприяють загибелі ракових клітин.

Допомагають контролювати діабет

Баклажани мають низький вміст розчинних вуглеводів і високий вміст клітковини, що робить їх гарною їжею для людей з діабетом. Дослідження підтверджують роль баклажанів у лікуванні і контролі діабету.

Возврат к списку


Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed